Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
12 Май 2017, 11:06
Някой от вас знае ли как може да се направи тахан? Разбрах, че не било много трудно, но ми липсват подробностите как точно се прави и каква е технологията.
И на вкус различава ли се много от купения тахан, струва ли си технологията, парите, които се дават? Ако излиза,колкото готово бурканче, може би няма да си струва труда да се направи, но ако е по-изгодно е друго. Аз почти всеки ден ям тахан така че ако мога да си направя вкусен домашен и по-евтин тахан ще съм много доволна. И също така, освен от сусам от какво друго може да се направи тахан?
12 Май 2017, 11:53
Да, много е лесно даже! Знам как се прави сусамов тахан, такъв си правя, аз, но с времето може да експериментираш доста.
200 грама сусам
1 с.л. олио (може и зехтин или шафран) и малко сол.
Запичаш сусама за 10 минути на фурната, като го разбъркваш,докато леко почне да променя цвета си не трябва да става тъмен.
След това го изсипваш в блендер, добаваш останалите съставки и блендираш докато стане гладка паста. Отнема няколко минути и това е! Няма нищо сложно!
12 Май 2017, 14:07
Наистина ли ет олкова лесно? Защо тогава е толкова скъп, след като изобщо не изглежда да има сложна технология.
А как се прави от другите ядки, знам, че има тахан от кашу, орехи, лешници.
12 Май 2017, 16:02
Guppy написа:Наистина ли ет олкова лесно? Защо тогава е толкова скъп, след като изобщо не изглежда да има сложна технология.
А как се прави от другите ядки, знам, че има тахан от кашу, орехи, лешници.

От прочетеното в интернет става ясно, че с всяка една печена ядка ще стане, по същия начин, както със сусама, само че времето ще е различно според това, колко са големи ядките.
14 Май 2017, 11:16
Не знаех, че е толкова лесно. Това ме кара да се чудя, защо цената е толкова висока, особено на сусамовия тахан, или слънчогледовия.

Аз също ще пробвам да си направя, макар че по принцип не обичам и го ползвам само за хумус :)
14 Май 2017, 11:50
Днес и аз ще се опитам да направя тахан, не изглежда никак трудно. В блендер, или в робота го пускате?
16 Май 2017, 15:17
Ще пробвам, аз много го обичам, не знаех, че е толкова лесен сусамовия тахан. Днес ще взема достатъчно сусам и ще пробвам. В коя част на робота се слага, при ножовете, нали?
18 Май 2017, 09:22
Пробвах рецептата и ми се получи много добре домашния тахан. Не вярвах да е толкова лесно, сега всяка сутрин ям тахан с мед.
30 Юни 2017, 09:41
То било лесно, така ли се прави и от други ядки?
05 Дек 2017, 11:59
Би трябвало да се получи с всички ядки, само че ще отнеме повече време, за да се направи от другите.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.