По принцип не приемам палачинките за вредна храна, защото и в класическите, смятам, че съотношението на брашното, което се изяжда на порция е малко, но има вече огромно разнообразие от истински здравословни палачинки. В тях се използват различни безглутенови брашна, с ниско съдържание на въглехидрати, което прави закуската още по-пълноценна и възможно най-здравословна, а и все така любима, защото както знаем, всеки обича палачинки.
Аз ще ви споделя една рецепта, която често приготвям, от както я намерих от една група във фейсбук.
Кокосова палачинка:
2 яйца, 1 чаша кефир, 2 с.л. кокосово брашно, 1 кафяна лъжичка сода и 1 кафяна лъжичка кокосово масло.
Това е количество за една палачинка, както виждате, тя е главно протеин, заради яйцата... Всичко се смесва добре и се пече в добре загрят тиган намазан с кокосово масло. След опичане се гарнира по желание.
Правила съм палачинки с ядково мляко, с овесени ядки, но засега това е най-успешната рецепта, която съм пробвала. :) Очаквам с нетърпение и вашите предложения за здравословни палачинки.