от skyfly » 07 Юни 2017, 14:27
250 грама брашно
4 яйца
125 грама масло
400 мл вода
щипка сол
Слагаш водата да заври и добавяш маслото, след това солта и постепенно прибавяш брашното, докато водата ври, бъркаш, докато започне да се отлепя от стените на тенджерата и стане на топка. Оставяш да изстине малко и прибавяш едно по едно яйцата. Слагаш едно, бъркаш добре, докато се усвои напълно, след това следващото и така до края. Слагаш сместта в шприц и в силно загрято олио на маслена баня (т.е. повече олио), слагаш да се пържат, като шприцоваш директно в съда, в който пържиш. Когато ги извадиш с решетъчна лъжица, слагаш директно в охладения сироп. А ето и рецепта за сиропа, започни с приготвянето на сиропа, за да може да се е охладил, докато направиш тулумбичките:
500 мл. вода и 500 гр. захар и 1 ванилия се загряват, докато се разтвори захарта, аз предпочитам да сваря по-дълго време, докато се получи по-гъста консисенция като сироп, а да не е просто сладка вода. Като се охлади пускаш топлите тулумбички и изчакваш да се напоят добре със сиропа. Успех, много е мило, че правиш това за децата си :)