Болки в глезените

Болки в глезените

Мнениеот mappy » 07 Юни 2017, 12:42

Здравейте. Не знам в кой раздел да пиша, затова оставям темата тук.
На 31 години съм и повече от 2 години имам болки в глезените при малко по-интензивно натоварване. Под "интензивно" имам предвид като се затичам 200-300 метра за рейса например. Обичам футбола и се опитвам да го практикувам, но след 10 минути на игрището просто излизам за 5, защото болката е нетърпима и се връщам като вратар, защото там не се изисква тичане. Като допълнителна информация за себе си - висок съм 1.77 см, тежа 88 килограма. Преди време мислех, че заради килограмите глезените ми не издържат и преди зимата (около ноември месец) се бях докарал до идеалните 79 кг., но с празниците и заседналия начин на живот, както и с липсата на воля - пак успях да ги кача килата. Въпросът е, че дори когато бях 79 кг. проблема с глезените си беше налице. Нито можех да тичам, нито нищо. Единствено когато ходя всичко е наред. Като няма значение продължителността - правил съм разходки по 5-6-7 км. без почивка и освен обичайното изтощение тази болка липсва. Като обща информация мисля, че това е достатъчно.
Като професионална такава - около месец след като започнаха тези болки посетих различни специалисти. Приеха ме за изследвания за 5 дена в неврологията на "Свети Наум". Нищо не установиха и казаха, че проблема не е от тяхната компетенция. След това последователно посетих ортопед, хематолог, минах преглед на краката с доплер (становището на специалиста беше, че на левия крак имам много малко разширени вени и той може от това да ме боли, но с десния всичко е наред и той не ме боли, а аз си въобразявам, че ме боли) и през ортопедична аптека, на която стъпвах на някакъв уред и момчето каза, че всичко е нормално, равномерно ми се разпределя тежестта, никъде нямам повече натоварване и т.н.
По-горе пропуснах да кажа, че като съпътстващо заболяване ми намериха подагра, но тя се прояви за първи път преди 3 години и за това време съм имал една сериозна криза с подуване около кокалчетата и пръстите, и една по малка - само с подуване на пръстите на краката. И двата пъти ми помогна терапия с Милурит.
Последно, което имам да кажа за болката в глезените е за това как я усещам. Усещам го така, все едно кокалите искат да ми изхвръкнат настрани. Предполагам, ако върху раменете ми сложат камион - ще усещам подобно нещо. А напоследък по време на изявите ми на футболното игрище (може и да си въобразявам, вече не съм сигурен) мисля, че започва да ме боли и ахилесовото сухожилие.
Та въпроса ми е - към какъв специалист да се обърна, за да може най-накрая да се открие проблема и, надявам се, решението му???
mappy
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Юни 2017, 12:40

Re: Болки в глезените

Мнениеот skyfly » 07 Юни 2017, 13:50

Обърни се към рехабилитатора във форума, дано той да може да ти помогне!
Аватар
skyfly
 
Мнения: 384
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със заболявания на опорно-двигателния апарат и ревматология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта