Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
13 Юни 2017, 15:01
Имаме учител по информатика в училище, който е мъж. Винаги е тормозил красивите момичета и унижавал. Бях чувала много за това, но не и преди да се сблъскам от първо лице. Споделих с родителите ми, но според тях аз си измислям и той няма специално отношение към мен. Но усещам често, че ме гледа по-дълго от обичайното, ако съм с по-изрязан потник идва и буквално наднича в деколтето ми. Кара ме да оставам след часа в междучасието и ме кара да пиша някакви неща по компютъра, или да бърша дъската. Направо ме побиват тръпки и това не се случва само с мен а и с други момичета от класа, която е сложила пола или по-отворена блуза,бива оставяна след часовете да се грижи за стаята. Вярно е, че никога не е правил сексуални намеци или да е докосвал някоя от нас, но се усеща. Когато някоя от нас му откаже нещо, което той е поискал, държанието му се променя и веднага изпитва и понижава оценката, дори и да се справиш ти пише 4-ка. Родителите ми не реагират, а учителите се подкрепят. Не знам какво да направя, имаше веднъж проверка в часа, но нищо се случи, а и това как се доказва, след като той тогава се държи изключително добре и няма общо с подмятанията, когато сме сами в часа.

Какво бихте ме посъветвали, как да постъпя?
13 Юни 2017, 16:01
преувеличаваш най-вероятно, надали е толкова зле, колкото се опитваш да го изкараш. Сигурно учителя просто ви избира на случаен принцип кой да остане да помогне или да почисти дъската.
13 Юни 2017, 18:01
Възможно е да преувеличаваш. Но от това, което описваш нищо не е направил толкова и няма как да се оплачеш..
14 Юни 2017, 10:59
Той не е направил нищо, в което може да го обвините, това че се държи по-лошо с вас, не значи, че упражнява сексуален тормоз, това ще ви кажаат, но това, което описваш ти си е баш такова. Няма спасение, тук не се предават. Гарван гарваново око не вади.
14 Юни 2017, 13:00
Не искам да те отчайвам, но няма какво да направиш, той няма да се промени, а държанието му не може да се докаже. а и реално той не ви прави никакви сексуални намеци в прав текст, нито докосва някоя от вас, за да кажеш, че това би те притеснило. Може да спреш да се обличаш предизвикателно, поне.
14 Юни 2017, 14:50
Ама че нагъл, как ги мразя такива! и аз имах такъв учител в училище, беш емного неприятно, заглеждаше момичетата, то ясно, че мъжете имат око за красивите жени, хубаво се заглеждаш, ама да не става прекалено.
14 Юни 2017, 15:03
Много гнусна история, а факта, че родителите ти не ти вярват пък няма да го коментирам изобщо. Много грозно такова държание от страна на учител, вместо това да е призвание, той си го е направил начин да събира материал за вечерите си насаме...
14 Юни 2017, 15:55
Ако се оплачете повече момичета дали ще има ефект?? Другите не се ли оплакват или приемат с удоволствие вниманието на учителя?
15 Юни 2017, 10:04
Явно във всяко училище има по един такъв даскал, който да заглежда момичетата. И докато аз бях ученичка имаше един такъв чичка, който само ни гледаше, но не си позволяваше да ни оставя след часовете.

Няма какво да направиш, честно да ти кажа... никой няма да ти повярва в какво го обвиняваш.
25 Яну 2018, 13:52
nefertiti написа:Възможно е да преувеличаваш. Но от това, което описваш нищо не е направил толкова и няма как да се оплачеш..
Да това е,че в България на това не му казват тормоз... след като не ми е посегнал. Но да те оглежда, да те оставя след часовете ... не е нормално! Вече всички са със суитчери в класа и навлечени, за да можем да си тръгнем навреме. Колкото и нищо да не е направил, не може да бършеш дъската а той да те изпива с поглед, той не прави друго, сяда на бюрото си обръща се и гледа момичетата как бършат дъската и не казва нищо. Надявам се да го изгонят някой ден този перверзник!