Всички сме гледали репортажа за рибата Пангасиус, където показаха, че се отглежда в най-замърсените води и че изобщо не е добра за хранене. Обаче има други риби, които са много скъпи, дали някои от тях всъщност не са вредни? Скоро ми попаднаха твърдения, че и сьомгата не е добре да се яде, защото съдържала канцерогенни вещества. Освен, ако не е плувала до вчера свободно във водите на Тихия океан, нещо, което разбира се, ние няма как да знаем. Най-често си купуваме риби, които са отглеждани в развъдници.
Общо взето, вие купувате ли си риби и какви, притеснявате ли се, че вместо полезни могат да се окажат вредни? Сега се сещам за супер скъпата риба тон, за която се твърди, че съдържа много живак и също не е най-доброто нещо, но цената й е адски висока..