Стара Загора решава съдбата на Бедечка!

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Стара Загора решава съдбата на Бедечка!

Мнениеот Malina » 18 Юни 2017, 20:27

Днес се провежда Референдум в Стара Загора за решаването дали Бедечка да остане парк или да се следва преустройствения план на града и да стане квартал. Въпреки заплетения въпрос, смисъла е, че който гласува с "ДА" избира парк,а който с "НЕ'', избира квартал.
До колкото разбрах има много слаба избирателна активност, по 10 листа има пуснати в урните... :roll:
Мислите ли, че има логика това, че хората не се интересуват, как си го обяснявате? Вие, ако бяхте на мястото на старозагорци, какво щяхте да изберете - да има парк или да се построи квартал. И в двата случая ще се похарчат милиони, в единия случай за инфраструктура, а в другия за изплащането на земите на собствениците и изграждането на парк. Какво ще изберете?
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2150
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Стара Загора решава съдбата на Бедечка!

Мнениеот marsu » 19 Юни 2017, 11:07

Проблемът е, че няма яснота какво ще стане,а ко стане парк, как ще изглежда, ако стане квартал. В парка има много животински водове, които, за да бъдат запазени, то не би трябвало този парк да бъде променян, а в момента е твърде див, за да носи усещането за прпиятно занимание. Липсата на хора из парка създава чувството като от филм на ужасите, винаги може да те нападне бездомно куче, или пък някой побъркан да тръгне да те преследва. Това не е парк, това е джунгла. Сравненията с Сентръл Парк са безумни.
Аватар
marsu
 
Мнения: 1027
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Стара Загора решава съдбата на Бедечка!

Мнениеот Локумът » 19 Юни 2017, 11:47

Мисля, че всички , които са гласуивали са казали ДА на парка, аама активността е 12%. Явно на хората не им дреме изобщо. Може би е както казвате, заради неяснат апредстава какво ще стане, щото то и сега е парк. Аз съм ходил, не изглежда зле, диво е, на стария чинар е много готино има беседка, скара... ама пак може да се направи нещо по-добро, но пари трябват.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2068
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Стара Загора решава съдбата на Бедечка!

Мнениеот skyfly » 19 Юни 2017, 15:41

Не знам как може хората да не излезнат да гласуват за нещо, което засяга пряко тях. Паркът Бедечка е истинско богатство, огромна зелена площ, която може да бъде запазена и дива и в същото време да бъде оформена добре и красиво така че да е приятно място за разходки. Всичко може да се направи прекрасно. Вместо да се молят хората да се запазят тревните площи и парковете, вие искате да ги унищожите..
Аватар
skyfly
 
Мнения: 360
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта