Кои са по-добрите готвачи - мъжете или жените?

Пълна свобода за силния пол - всички теми, които вълнуват истинския мъж, без табута и критични женски коментари.

Re: Кои са по-добрите готвачи - мъжете или жените?

Мнениеот genata76 » 04 Апр 2012, 11:26

Тук не мога да си изкривя душата - жена ми готви много по-добре от мен. И аз влизам в кухнята, но за по-обикновени и по-бързи манджички, докато завъртяните гозби тя си ги приготвя.
genata76

Мнениеот cheap&chic » 05 Апр 2012, 19:15

Memento написа:Факт е, че най-известните и добри готвачи в света са мъже но като процент най-много са жените.
Колко главни готвачи жени познавате на големи и престижни вериги ресторанти или хотели? :) Вижте и разните му кулинарни предавания и реалитита пак водещи са мъже :)

тук, гледам, някой отдавна ме е преварил с фактологията, която определя и мнението ми :) като се замисля, мъжете са по-добри в достигането на статут виртуоз в почти всички сфери. това е психологическа полова характеристика, която гласи, че мъжете винаги се концентрират повече, както жаргона се изразява по-силни са в "зациклянето", докато жените се простират в много повече сфери, което им пречи да "зациклят" и да станат най-добрите в % готвачи, художници, писатели и т.н. има един друг елемент, обаче, който генерално важи за "простолюдието", а именно, че практиката развива уменията. поради тази причина, много жени готвят по-добре от много мъже, тъй като просто готвят повече :)
Jupiter aligns with Mars
Аватар
cheap&chic

Мнениеот dimitrova_70007 » 26 Апр 2012, 16:45

Отговорът е повече от лесен - всяко нещо, което не вършиш всеки ден, а само по специални поводи, се получава по-добре от нещо, което ти е безкрайно писнало в ежедневието. Може би поради тази причина на мъжете им се получават добре някои ястия - защото ги готвят рядко. Не че няма изключения от мъжки пол, които всеки ден готвят за семействата си, но в по- голямата част от случаите това са жените (поне в България е така). А когато се случи мъжът да сготви нещо, цялото семейство разбира за това и следва обсипване с комплименти, които го карат да се възгордее и да смята, че готвенето е поредното нещо, в което е по-добър от жена си...
dimitrova_70007

Мнениеот bogdanb » 04 Юли 2012, 11:54

Ами принципно общоизвестно е, че мъжете са по-добри готвачи. Тук и да има спор той е безпредметен.
За мен обаче друго е важно - ако готвиш с вещина и желание винаги се получава, независимо от пола ти. Аз в кухнята съм изключително педантичен и усърден. Готвя ли, готвя както трябва и винаги е вкусно.
Е, имам и провали разбира се :)
Стоки от Сащ Доставка от всеки онлайн магазин.
bogdanb

Мнениеот Niko » 04 Юли 2012, 14:58

bogdanb написа:Ами принципно общоизвестно е, че мъжете са по-добри готвачи. Тук и да има спор той е безпредметен.
За мен обаче друго е важно - ако готвиш с вещина и желание винаги се получава, независимо от пола ти. Аз в кухнята съм изключително педантичен и усърден. Готвя ли, готвя както трябва и винаги е вкусно.
Е, имам и провали разбира се :)

Е то кой няма провали, всеки има! Докато се науча да готвя и аз съм изхвърлила много яденета, които не са ставали за гледане, та камо ли за ядене. Но съм съгласна с теб, че мъжете са по-добрите готвачи.
Niko

Мнениеот Genoveva » 12 Авг 2012, 14:54

Когато го правиш с желание няма как да не се получи това важи и за готвенето, пък не зависимо дали си жена или мъж. Щом готвенето ти доставя истински удоволствие винаги даваш всичко от себе си и винаги се получава отлично, когато нещо го правиш бе желание ефекта е обратен.
Genoveva

Мнениеот manmut » 11 Дек 2012, 15:31

Най-важно е да има какво да се яде!А кой ще го сготви - този който се справя по добре :D
manmut

Мнениеот pasta » 11 Дек 2012, 15:49

Много подвеждащ въпрос-като кой е по-слабия пол?;кои са по добри шофьори?.....и тн.От моя опит отговорът ми е жените ;)
pasta

Мнениеот ninars » 11 Дек 2012, 17:25

Трудно ми е да си призная, но моят приятел е доста по-умел в кухнята.
ninars

Мнениеот valiart » 25 Дек 2012, 03:19

Тези етикети въобще не ми харесват. Кой е по, по, най!:))) Няма по добри. Има и жени и мъже добри готвачи. Трябва да направим световно състезание, за да разберем. Или направо олимпиада:))))
Аватар
valiart

ПредишнаСледваща

Назад към Зона за мъже