Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
05 Юли 2017, 09:46
Онзи ден ми показаха едни трик, който не знаех, а именно, че рибата, за да е прясна и качествена трябва да е с ясни очи и с лъскави люспи. Никога не съм обръщала внимание досега на това, но вече гледам. Ще ми се да се споделите други подобни начини, с които на пръв поглед да различаваме качествената храна, или поне да знаем следващия път да не се лъжем да купуваме от същата, ако тя не премине нашия тест.
05 Юли 2017, 10:25
Нямам такива трикове, с които мога да определя дали една храна е готина или не. Особено пък на пръв поглед. Имам и аз толкова познания, колкото ти каза с рибата.
24 Юли 2017, 11:34
Никога не съм успявала да я различа, винаги съм разчитала на случайността.

не мога да позная дали една риба е прясна (само това за очите спазвам), дали примерно сиренето ми е в годност или не. Само вкусово мога да доловя, но това не е подходящо за в магазина.
24 Юли 2017, 13:45
Не умея да избирам храната така, че да е по-свежа отколкото си мисля. Винаги се доверявам само и единствено на срока годност, който виждам.
28 Сеп 2017, 11:09
Не, не я тествам, гледам срока на годност и това е. А месо купувам от магазини, в които знам,
че по стоянно има хора, които да пазаруват, а не някои застоели места, от които не вземам. Например от Билла не съм виждала никога някой да е купил месо, затова избягвам и купувам само от проверени места, като месарските магазини.
28 Сеп 2017, 12:31
Не се вглеждам толкова, а и повечето неща трябва да се тестват, наистина, а не само да се гледаат. Не става да почнеш да душиш каймата в магазина или да опипваш месото, дали лепне.