Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Имате ли трикове, с които тествате качеството на храната?

05 Юли 2017, 09:46

Онзи ден ми показаха едни трик, който не знаех, а именно, че рибата, за да е прясна и качествена трябва да е с ясни очи и с лъскави люспи. Никога не съм обръщала внимание досега на това, но вече гледам. Ще ми се да се споделите други подобни начини, с които на пръв поглед да различаваме качествената храна, или поне да знаем следващия път да не се лъжем да купуваме от същата, ако тя не премине нашия тест. :smile:

Re: Имате ли трикове, с които тествате качеството на храната?

05 Юли 2017, 10:25

Нямам такива трикове, с които мога да определя дали една храна е готина или не. Особено пък на пръв поглед. Имам и аз толкова познания, колкото ти каза с рибата.

24 Юли 2017, 11:34

Никога не съм успявала да я различа, винаги съм разчитала на случайността. :roll: не мога да позная дали една риба е прясна (само това за очите спазвам), дали примерно сиренето ми е в годност или не. Само вкусово мога да доловя, но това не е подходящо за в магазина.

24 Юли 2017, 13:45

Не умея да избирам храната така, че да е по-свежа отколкото си мисля. Винаги се доверявам само и единствено на срока годност, който виждам.

28 Сеп 2017, 11:09

Не, не я тествам, гледам срока на годност и това е. А месо купувам от магазини, в които знам,
че по стоянно има хора, които да пазаруват, а не някои застоели места, от които не вземам. Например от Билла не съм виждала никога някой да е купил месо, затова избягвам и купувам само от проверени места, като месарските магазини.

28 Сеп 2017, 12:31

Не се вглеждам толкова, а и повечето неща трябва да се тестват, наистина, а не само да се гледаат. Не става да почнеш да душиш каймата в магазина или да опипваш месото, дали лепне.
Добави отговор
Отиди на страница: