Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

18 Юли 2017, 09:53

Аз си правя тиквички с ориз на кюфтета, сварявам ориз, изцеждам тиквички и панирам. Стават много вкусни кюфтенца. :) Може да пробваш!

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

18 Юли 2017, 17:44

С месце обаче май са по-вкусни тиквичките..

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

19 Юли 2017, 08:50

nefertiti написа:С месце обаче май са по-вкусни тиквичките..

ооо, със сигурност.На лодки много ги харесвам (пълнени тиквички). И отгоре с обилно количество кашкавал, получават се много вкусни, така е.

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

19 Юли 2017, 10:29

Тиквичките с ориз стават добре, ако са с много домати и то се получава домати с ориз и тиквички. Не е много екстравагантно.

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

19 Юли 2017, 14:42

Разбира се, че няма как да сеполучат вкусни тиквички ако са само тиквичкис ориз, те и двете са доста неутрални на вкус и няма как да се допълнят. Все едно с минерална и изворна вода да искаме дап олучим сок. Но текстурата на тиквичките е толков приятна и така сочна, аз ги обожавам. Правя си нещо като винен кебап, но от тиквички. Издълбавам сърцевината на тиквички и смесвам с лук и запържвам за кратко,докато омекнат, добавям почистени домати на парченца (мжое и от консерва), когато ми замирише на вкусно, добавям нарязаните на едро външни части на тиквичките, оставям за около 5 минути - докато се посготвят, но останат все пак хрупкави. Варя ориз и сервирам като винен кебап.

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

20 Юли 2017, 10:08

Аз пък имам киселини от доматите и избягвам да ги ям. :roll: Затова си правя тиквички с ориз, само с ориз, без добавки. Слагам само малко гъбки и се получават добре. Само че винаги първо запичам тиквичките и след това слагам ориза.

Re: Най-добрите тиквички с ориз?

20 Юли 2017, 11:18

Мога да ви кажа аз как правя тиквички с ориз.
Необходими са ти:
2-3 тиквички (по-големи)
1 домат (или 2 малки)
1 скил. чесън
1 глава лук
1ч.ч. ориз
сол и черен пипер, копър

Тиквичките се нарязват на тънки дълги ленти (без една тиквичка) и се запичат или на грил или могат да се запържат на бързо в тиган без брашно. След което се нареждат на дъното на тава, като едната им част трябва да стърчи отвън, за да могат да се загънат след това отгоре. След това в тигана се запържва лука, добавя се другата тиквичка, след минута две, когато омекне тиквичката асе слага нарязания на ситно лук, смачкания чесън и ориза и подправките. Оставя се докато ориза поеме всичката течност и се маха от котлона. Изсипва с евърху тиквичките, долива се водата и след това тиквичките се завиват отгоре да загърнат ориза. Пече се и се хапва.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2