от Kaya » 19 Юли 2017, 14:42
Разбира се, че няма как да сеполучат вкусни тиквички ако са само тиквичкис ориз, те и двете са доста неутрални на вкус и няма как да се допълнят. Все едно с минерална и изворна вода да искаме дап олучим сок. Но текстурата на тиквичките е толков приятна и така сочна, аз ги обожавам. Правя си нещо като винен кебап, но от тиквички. Издълбавам сърцевината на тиквички и смесвам с лук и запържвам за кратко,докато омекнат, добавям почистени домати на парченца (мжое и от консерва), когато ми замирише на вкусно, добавям нарязаните на едро външни части на тиквичките, оставям за около 5 минути - докато се посготвят, но останат все пак хрупкави. Варя ориз и сервирам като винен кебап.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.