Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Юли 2017, 10:05
Много обичам салата Капрезе, от скоро съм й почитателка, до това лято не бях яла. Започнах да разнообразявам салатата, в един ресторант ядох капрезе с прошуто и рукола, страшно много ми хареса. Затова търся и други идеи, как може да се обогати салатата Капрезе, като се включат различни добавки, било то и сериозни неща, като месо да речем.

Вие имате ли любима рецепта на основата на салата Капрезе? Ще се радвам да споделите, а също така бих се радвала и на класическата салата Капрезе, с какво точно се прави?
14 Юли 2017, 10:46
Не знам оригиналната рецепта, ще ти кажа аз как си правя и понякога добавям различни неща, така че влизам в условието. Нарязвам домати и моцарела на кръгчета. Вземем една лъжица песто, разбърквам го с лимонов сок и малко сол. Изливам върху наредената салата и пускам няколко каперси.

Понякога правя паста от маслини - маслини, зехтин, сол и орехи, смилам всичко на гъста грозна каша и слагам тук - там. Поливам с зехтин и лимон, слагам босилек и хапвам.
14 Юли 2017, 14:45
Моите добавки са бяло пилешко месо, приготвено на скара, маслини и спанак. :)
17 Юли 2017, 11:14
Бих добавила тиквички, пилешко месо, авокадо и ще се наям много доволно. Това са нещата, които винаги ми стоят добре с домат и сирене. Също и някаква зелена салата.
17 Юли 2017, 11:32
Благодаря ви! Пробвай я с пилешко и се получи добра комбинация, моя прителка каза, че слага оцете балсамико, учудващо готино стана с него, аз обикновено не го използвам, но голям минус, че не съм.
17 Юли 2017, 13:20
Много обичам капрезе, правя я във всякакви комбинации. Много ми харесва с айсберг (но съвсем малко), прошуто и няколко парчета и козе сирене.
17 Юли 2017, 14:16
Като има един тон добавки и доматите и моцарелата не са в основата на ястието, а допълнения, вече не е капрезе, но разбирам смисъла. Може да комбинираш по всякакъв начин, който ти е любим, с месо, с някаква зърнена култура, с още зеленчуци.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.