Аз съм правила само веднъж, стана доста вкусна, споделям ви рецептата, която имам:
2 чаени чаши мед
1 чаена лъжичка екстракт ванилия
чаена чаша и половина шамфъстък - безсолен, запечен, а може и да се използват бадеми
2 чаени чаши тахан - слънчогледов или сусамов
Може да добавите по желание канела, карамфил или кардамон
Загряваме меда, добавяме натрошените и леко запечени ядки (запичат се предварително на сух тиган). Махаме от котлона, оставяме да поизстине, добавяме ванилията и слънчогледовия тахан и бъркаме до постигане на хомогенност.
Застиламе с прозрачно фолио продълговата форма, сипваме сместа и я заглаждаме, след което прибираме в хладилник за 1 денонощие. Да ви е сладко
