Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот asdddwww » 21 Юли 2017, 10:25

Взех си фритюрник и засега го ползвам само с олио, но мисля да го заменя с нещо друго. Видях, че има едни мазнини - палмово масло, за фритюрника. Чувал съм, че може да се пържи няколко пъти в него и затова се спрях на тоя вариант, но още не съм пробвал. :roll: Обикновено, досега, каквото и да съм пържил, все в олио или масло, ако нямам олио (е картофи в масло не съм пържил, но яйца да речем, стават). Само че фритюрника гълта много мазнина и да изхвърлям след това цялото количество ми е много свидно. :roll: Така че ми препоръчайте мазнина за фритюрника, а ако някой има какво да обсъди изобщо по въпропса с пърженето в каква мазнина да е, ще е супер. :dreads:
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот Guppy » 21 Юли 2017, 10:55

Аз използвам олио, веднъж бях взела една туба маргаин или нещо такова за пържене. Свърши си работа. Но пък аз винаги ползвам повече от веднъж дори и да е олио във фритюрника, просто го пресипвам в едно шише и го прибирам в хладилник до следващото ползване.
Аватар
Guppy
 
Мнения: 184
Регистриран на: 30 Ное 2016, 13:34

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот Monika_Spasova » 21 Юли 2017, 13:56

Избягвам пърженето, но ако се наложи, бих предпочела олиото, защото поне е по-малкото зло. Дълбокото пържене, като това на картофи във фритюрник и така с много олио абсурд пък да направя. По-добре да си запазваш олиото и да го съхраняваш прецедено в хладилника, ако държиш да го ползваш многократно. Но не избирай палмовите мазнини и маргарини.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 1864
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Юли 2017, 14:44

Аз фритюрник нямам, мислила съм да си взема от онея с едната лъжичка мазнина, но знам че бавно става пърженето в тях. Иначе преди, когато сме имали, като дете, майка ми също прибираше мазнината в хладилника, той фритюрника беше с 2 литра олио та си отиваше зян яко. Затова и ние го прибирахме. Другата мазнина не знам трябва ли да се прибира.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4224
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот Snejna » 22 Авг 2017, 10:10

Използвам олио, не използвам никакви други маграгини, мазнини за фритюрници и т.н. а и като цяло избягвам пърженето. По-добре и ти прави така, вместо да се хвърляш литри олио, за да си сготвиш рядко нещо пържено.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2468
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот rabotnata pchela » 22 Авг 2017, 11:01

Наиситна е по-добре да се избягва пърженето, защото е доста вредно, пък във фритюрниците, мазнината се използва многократно.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4224
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Каква мазнина използвате за пържене, най-вече във фритюрника?

Мнениеот Malina » 11 Окт 2017, 12:46

Лошото е, че заминава много мазнина. Аз като пържа картофи после много ме е яд, че трябва да изхвърлям олитото, което съм ползвала, а все пак използвам около 300-400 мл в дълбок тиган, да ги изпържа и след товаизхвърлям. Не си предстявям да занося 2 лирта олио, за да изпържа един килограм картофи, а да го съхранявам, със сигурност ще се вмирише. Не искам да давам непоискани съвети, но наистина от фритюрника няма полза.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2001
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33


Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта