Каква е трагедията със случая на Кристиян от Триград?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Каква е трагедията със случая на Кристиян от Триград?

Мнениеот Lisica » 26 Юли 2017, 09:42

Всички знаем какво се случи с 16 годишния Кристиян от Триград, който в началото на месеца блъсна 4-ма души с колата на баща си и избяга в гората. Две седмици по-късно тялото му беше намерено, а версиите са, че се е самоубил или че се е подхлъзнал. Каквото и да се е случило, факт е, че един млад живот си замина. :roll:
Кой е виновен в случая? Дали пострадалите туристи, че са останали живи, при такава тежка развръзка на случая, дали родителите на Кристиян, че са му позволили да шофира , въпреки че няма необходимата възраст за това, нито шофьорска книжка. Дали е виновен Кристиян, че изобщо е карал колата при положение, че не би трябвало. :roll:
В момента смъртта на Кристиян се превръща в една трагедия, в която са забравени първите пострадали хора, сред които и деца, и сякаш се оставя едно обвинение върху тях, че те са останали живи , а младото момче е сложило край на живота си. :roll:
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Каква е трагедията със случая на Кристиян от Триград?

Мнениеот Jully » 26 Юли 2017, 10:31

Трагедията е в това, че всичко е сбъркано в цялата ситуация. Толкова е абсурдна, че човек не може да я обясни,дори. Детето е трябвало да се прибере поне у дома си, айде избягало, избягало. Но станалото, станало. Трагедията е в това, че заради беззаконията в България и това, че всеки може да си аправи каквото си поиска, сега това дете е починало, родителите му са почернени и всеки си задава въпроса от кога кара това дете и защо го прави?
Тъжното е, че по много села има практика млади момчета на по 14 години да почват да бъдат учени да карат кола и вече не 16 те да имат придобит опит зад гърба си. Дори не мога да си събера мислите, за да намеря трагедията, сега като за мисля. Жалка е цялата ситуация. Поредната смърт, която да ни напомни кое ни е сбъркано и която ще бъде забравена до няколк одни.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Каква е трагедията със случая на Кристиян от Триград?

Мнениеот fawla » 26 Юли 2017, 11:12

Кристиян стана жертва на всички нас. Защото най-голямата вина е в това, че той не спазва закона, кара кола,това е корена на проблема. Това е и проблемът, Защото ако тук най-накрая се научим, че тези закони не са написани ей така и че все ще ни се размине, може би няма да имаме такива проблеми и сега Кристиян щеше да пие кафе с приятелите си, вместо родителите му да го оплакват.
Не знам как живеят родителите му с мисълта, че, за мен лично, те са сложили край на живота на детето си. Не трябва под никакъв претекст и причина да се дава на някой без книжка да кара, без оправдания, особено пък дете!!!!!!!!!!!
Много жалко за момчето, но на тази възраст всеки е достатъчно голям да може да носи отговорност за постъпките си, или излиза, че е достатъчно голям да кара кола, но недостатъчно голям да си носи последствия от избора?
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Каква е трагедията със случая на Кристиян от Триград?

Мнениеот Катето » 26 Юли 2017, 13:51

Много е жалко за реакцията на момчето, дори и да беше станало необратимото, той можеше да продължи и да се справи и да приеме грешката си, вярно, че цял живот щеше да му тежи, но животът се променя и нищо не се знае. Според мен е пострадало инцидентно, но е станало скоро след инцидента, няма как да изкара 2 седмици без храна и без вода. Много жалко! Нека да послужи като пример и смъртта му да не е просто нещо, което се случва на някой друг, а нека се замислим какво правим, когато позволяваме твърде много на децата си. И нека и те се замислят, те самите какво си причиняват.
Катето
 
Мнения: 49
Регистриран на: 26 Юли 2017, 13:01


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта