Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот Elica » 01 Авг 2017, 15:38

Знаете преди дни, една жена изостави детето си, и то не в дом, а на улицата. Без да помисли какво би му се случило там, дали няма да пострада. След като я откриха, Мария (майката), заяви, че от всичко най-много иск да си върне детето. Слушах интервю с нея и тя беше много объркана, хем твърдеше, че няма пари, хем, "очевидно" тя го е хранила и е можела да се справи с отглеждането на детето си. Каква е причината и какво оправдание бихте могли да дадете за случая? Дали е постъпила правилно или не, можете ли да си обясните случката? Какво мислите за постъпката й?
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот nefertiti » 01 Авг 2017, 20:31

Не мога да повярвам, че някой може да изостави детето си. Няма извинение за такава постъпка, нито една причина не е адекватна, за да изоставиш собствената си рожба.
nefertiti
 
Мнения: 1333
Регистриран на: 01 Фев 2016, 15:10

Re: Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот miron » 02 Авг 2017, 08:48

Явно нещо я е подтикнало жената да постъпи така, но не мога да я оправдая, никой не бива да изоставя по такъв грозен начин детето си. Можеше да потърси помощ, но всички май се страхуват, че търсенето на помощ означава, че някой ще ги съди. Е сега по-скоро се насади тая жена на пачи яйца. Странното е, че са й направили мед. преглед и са казали, че няма причини за операция, а тя твърди, че ще й правят отново такава.
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот Anka » 02 Авг 2017, 10:56

Не си обяснявам защо е оставила детето, явно, че когато е разбрала, че я търсят се е спекала и затова се е свързала с полицията, за да не става по-зле. Просто е постъпила грешно, защото е трябвало да се свърже с институция, която да й помогне. Жалко много за случката, това дете цял живот ще бъде запомнено като детето, изоставено от майка си. Как то самото ще живее по този начин, не знам. Нищо не може да оправдае за мен действията на тая жена, колкото и тежка съдба да има. Все пак детето не е виновно за това, че тя си е гледала кефа, произвела го е и накрая да го захвърли така. А ако му се беше случило нещо лошо, ако не беше намерено от добри хора, както тя самата му е пожелала, а ако го бяха го нападвали кучета, или му се беше случило по-лошо? Малко детенце в този побъркан свят да се оставя така без надзор...
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Авг 2017, 11:23

Аз както винаги късно разбрах, едва снощи (не гледам тв). Много ми е странно как може да си изоставиш детето, но има и следродилна депресия и т.н. жената все пак изглеждаше достатъчно интелигентна, за да осъзнае, че това е грешно, което прави. Проблемът е, че ние нямаме доверие в институциите и не знаем как да търсим правата си. уволнена малко преди раждането на детето й, самот това е достатъчно да съсипе работодателя си.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот Ваня Стойчева » 04 Сеп 2017, 12:42

Винаги ми е било странно, вземаш едноа решение и след малко съжаляващ, особено като се разчуе вече и почваш да си мислиш ама какво , ама що. Как ще си изоставиш детето, това е най-важното за един човек! Особено за жена. Ако и за миг си помисли да го изостави, значи изобщо не се интересува от това дете. има толкова много начини да се погрижат за тях. Много ми е странно като кажат после "оставих го да го намерят добри хора и да го гледат"... Как ще го намерят добри хора и ще си го вземат утях да си го гледат? Това да не е куче? Естествено, че ще се намесят институции, естествено, че ще има полиция и че намерят кой е родителя на това дете... Когато имаш проблеми и искаш детето ти да му търсиш добри хора, отиваш при социалните, не го слагаш до дърво.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Какво мислите за случая с изоставеното бебе?

Мнениеот amoreamore » 04 Сеп 2017, 14:58

Как може да се изостави бебе. Няма оправдание, като не искаш да се грижиш - отиваш в социалните и търсиш вариант, заставаш с името си и обясняваш ситуацията. Ако искаш да се погрижиш за това дете, търсиш варианти, не го хвърляш в парка.
Аватар
amoreamore
 
Мнения: 61
Регистриран на: 03 Апр 2017, 14:15


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта