Цикатридина спрей върши ли работа при рани?

Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.

Цикатридина спрей върши ли работа при рани?

Мнениеот Mon_ton » 02 Авг 2017, 09:45

Искам да взема нещо, което да спомагам зарастването на раните при дъщеря ми, че често се спъва и краката й са постоянно в рани. Затова се спрях на цикатридина, но ми е важно да науча мнението на хората, които са го ползвали. дали има ефект наистна, спомага ли зарастването на ранита? може ли да се разчита, че има антибактериално и почистващо действие, може ли да се пръска венага, след като се получи раната или трябва да се почисти и превърже и да се използва след като се е образувала коричка?
Аватар
Mon_ton

Re: Цикатридина спрей върши ли работа при рани?

Мнениеот rabotnata pchela » 02 Авг 2017, 11:35

И аз се чудя дали да не взема да има из нас, много ще ми е полезно да науча повече информация, защото само на реклами сме се нагледали. Но пък аз ползвах след горенето на раничката цикатридина, за да зарасне по-бързо, нямах никакви зацапвания.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот kikimoraa » 02 Авг 2017, 13:17

Ползвала съм го след като се бях нарязала на морето, заздравяха ми бързо раните, но не знам дали водата и пясъка не са допринесли за бързото оздравяване. Все пак не пречи да пробвате. Слагах го след като измивах раната.
kikimoraa

Мнениеот Rali_hr » 02 Авг 2017, 14:37

Аз пръскам на децата като се натъртят. Доволна съм, охлажда мястото и намалява болката, децата все го търсят. По-малките рани пръскам по веднъж, колкото да си кажат, че съм ги излекувала.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 03 Авг 2017, 09:24

Ползвала съм при една рана, много сериозно се бях порязала. Помогна ми да заздравее, затова мога да кажа, че съм доволна от цикатридина. Пръскала съм и на дъщеря ми когато се удари, но винаги съм почиствала преди това, не знам дали може да се използва без раната да бъде почистена.
Аватар
Snejna

Мнениеот Ваня Стойчева » 23 Авг 2017, 10:15

Аз съм много доволна, използвам доста често, все се намира начин да се порежа, или да се изгоря покрай печката. Пръскам със спрея и ми минава доста бързо, използвам и за рани при децата, макар че вече са големи, все се случва някой да падне и да обели коляното. Почиствам с реванол или йод, изчаквам малко и след това използвам спрея.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот viviann » 26 Окт 2018, 12:18

Много съм доволна и аз от Цикатридина. Използвах го след раждане, защото имах доста шевове. Болката бързо отшумя.

-> Цикатридина супозитории в горещо лятно време - как да ги съхраним?
viviann

Рани при псориазис и цикатридина

Мнениеот gigov52 » 26 Дек 2024, 14:33

Здравейте и Честита Коледа! Прилагам два пъти дневно цикатридина спрей на пръстите на крака ми за лечение на разранявания от псориазис около тях. Трябва ли да се отстранява вече наслоената "пелена", преди следващото впръскване, и как се отстранява , или се прилага новото напръскване като добавка? Моля за мнение и съвет! Благодаря! Весели празници и бъдете здрави!
gigov52

Re: Рани при псориазис и цикатридина

Мнениеот Detente » 26 Дек 2024, 19:18

gigov52 написа:Здравейте и Честита Коледа! Прилагам два пъти дневно цикатридина спрей на пръстите на крака ми за лечение на разранявания от псориазис около тях. Трябва ли да се отстранява вече наслоената "пелена", преди следващото впръскване, и как се отстранява , или се прилага новото напръскване като добавка? Моля за мнение и съвет! Благодаря! Весели празници и бъдете здрави!

Добър въпрос. Ако пръскате отгоре върху вече засъхнало пръскано, вие не правите нищо добро. Трябва да се пръска с внимание, малко, а след това да се поддържа добра хигиена, за да диша кожата. Ако кожата не диша, имате проблем.
Detente

Мнениеот gigov52 » 26 Дек 2024, 21:09

Благодаря за съвета, но как се почиства вече положеното - миене с вода или друго?
gigov52

Следваща

Назад към Медицински принадлежности