Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
20 Фев 2015, 16:35
Не мисля, че някой вегетарианец би го приел добре, все пак хората не ядат месо защото не го харесват, а ако им е любимо защо ще го спират?!
28 Апр 2016, 15:25
На вид си изглежда точно като месо. Не знам от какви продукти са го измайсторили, но не вярвам да има голям успех. Като си взел решение да не се докосваш до животински продукт, значи не би трябвало да се докосваш до нещо, което наподобява такъв, защо заместваш?
03 Май 2016, 12:20
fairy написа:На вид си изглежда точно като месо. Не знам от какви продукти са го измайсторили, но не вярвам да има голям успех. Като си взел решение да не се докосваш до животински продукт, значи не би трябвало да се докосваш до нещо, което наподобява такъв, защо заместваш?
Ето това и аз не мога да го осмисля...
Може би ако някой е вегетарианец по неволя - примерно защото по здравословни причини не бива да яде месо - би се поблазнил от този продукт. Но хората, които са избрали вегетарианството по етични причини (а това е мнозинството от вегетарианците) по-скоро биха се погнусили от това подобие...
03 Май 2016, 13:20
Не се смятам за вегетарианка, макар че обичам повече зеленчуци и плодове да ям. Но това чудо на - не знам всъщност на какво е чудо - бих го пробвала само от любопитство, да видя какъв вкус има. Но не бих го консумирала редовно.
23 Авг 2017, 09:55
Вчера в Лидл попаднах на Веган месо, веган кайма и всякакви такива неща, че дори и веган кюфтета и кренвирши съм виждал. Зачудих се защо някой, който толкова си мечате за кренвирши ще тръгне да яде такива от соя?

направо се замислих, дали някой веган/вегетарианец ги яде тези неща наистина? Аз ако съм, бих си направил от различни бобови култури всякакви варианти на кюфтета, не е задължително да имитират състава и вида на каймата от месо.. все пак когато си решил да нае ядеш нещо, надали ти е цел да търсиш подобен вкус..

така, интересно ми е вие какво мислите за тези веган меса?
23 Авг 2017, 11:00
И аз не го разбирам, защо го продават и под наименованието "месо"? Аз не бих яла, изглежда ми отвратително грозно, като някакъв корнфлейкс...
Има толкова разнообразни заместители на месото, от които се получават супер вкусни неща, защо не ги ядат тях, а искат да ядат месо от соя?
23 Авг 2017, 11:13
Веднъж съм вземала от любопитство, някакви вегански кюфтета, не бяха никак вкусни, мога да кажа..

И по-апетитни неща съм яла и то не рядко.

Но за заместител стават, когато хората се чудят и те какво да ядат и ги продават готови, само трябва да се изпекат. Всеядните имаме огромен избор от полуготова храна, докато вегетарианците винаги трябва сами да приготвят, така че е дно удобство. А името, мисля, че е главна причина на това, че просто прилича на другото визуално, а не толкова да го замества.
13 Дек 2017, 10:55
Сега се опитвали да измислят лабораторно синтетично месо, което да бъде заместник на истинското и да могат да го консумират вегетарианците. Не е ли измамно да търсиш нещо, с подобен вкус и консистенция и в същото време да твърдиш, че си вегетарианец, да реално няма да приемаш животинското, ама.. де да знам, сбъркано ми е.
05 Окт 2018, 11:38
Веган месото е много странно, онзи ден опитах сала веган. Вкусен беше, нобезсмислено, защо ще търсиш подобен вкус, а и то е още по-вредно и изкуствено създадено. сигурно е по-опасно
05 Окт 2018, 12:17
Аз съм вегетарианка и ям такова месо понякога в сандвичи или бургери, колкото и да ни се иска някои неща не могат да се заменят с други, но ям такива много рядко, 1 път месечно.