Мислите ли, че наистина се е живеело по-леко преди век?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Мислите ли, че наистина се е живеело по-леко преди век?

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Авг 2017, 09:26

Не рядко чувам разговори, в които се споменават едни времена, които не само че не помним, ами и дори смътно осъзнаваме какви времена са били. Всички говорят колко чисто били живеели хората, как нямало рак, как всички тичали по поляните, децата били по-здрави. Но дали е било така наиситна? Нима не са умирали от обикновени болести, като грип да речем и от инфекции, които сега лекуваме с лекота? Нима не са раждали по 10-ки деца, само и само да им останат поне 1-2 живи, които да видят пораснали и да продължат рода им, а сега раждаме по едно дете, сигурни, че то ще порасне. Как мислите, дали е било чак толкова лесно да се живее както преди? Тогава, когато нямаше ваксини и всички деца бяха по-здрави? :?:
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Мислите ли, че наистина се е живеело по-леко преди век?

Мнениеот Lisica » 24 Авг 2017, 09:46

Аз съм на мнение, че сега живеем много по-добре. Да времената са трудни, но в повечето случаи сами си ги правим такива. Освен, ако не са терористичните заплахи друго от което да се притесняваме не се сещам. Е, да, малко и храната ни е гадна но това пак е наш избор - дали ще ядем чипс или ще си сготвим сами картофки, да речем. Избори имаме много, можем да обиколим света, можем да ходим на почивки, моя прадядо даже не беше виждал морето веднъж в живота си. Можем да ходим на хотел, на ресторанти, може да се виждаме с приятелки, да си пазаруваме световни марки, да получаваме адекватна лекарстка помощ, за разлика от преди. Сега, когато нещо не ни е наред веднага можем да намерим помощ и съвет, а тогава.. нищо. А да живееш с мисълта, че детето ти може да умре е, не знам как са се справяли с това.
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Мислите ли, че наистина се е живеело по-леко преди век?

Мнениеот fawla » 24 Авг 2017, 11:13

И аз съм на мнение, че сега се живее много по-леко от преди. Имаме толкова много неща, за които хората тогава дори не са мечтали. Имаме обещанието, да пораснем и да остареем, дори, амкар че си мислим, че е почти невъзможно. Всъщност, сега е почти сигурно, че ще остареем, защото възрастта за среднапродължителност на живота се увеличава. ще видим как ще е и занапред. Има много и минуси съвременния начин на живот, който носи затлъставания, повече алергии, но до голяма степен за това нещо сами сме си виновни , като индивиди, а не са ни виновни времената, в които живеем.
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Мислите ли, че наистина се е живеело по-леко преди век?

Мнениеот Mon_ton » 24 Авг 2017, 11:33

Не мисля, че им е било по-леко а напротив, доста трудности са видели. Ние в момента живеем много по-леко от преди векове, когато са върлували какви ли не болести, жените са нямали никакви права, било е нормално да умират по време на раждането и това на никой не е правило впечатление..
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта