Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
30 Авг 2017, 11:00
Яйцата са част от моя режим на хранене, който следвам от няколко седмици. Почти няма ден, в който да не ям яйца, но вече взеха да ми омръзват омлетите и пържените яйца. Затова зарових нов в Италианския омлет - фритата.
Обаче при него има много големи вариации, пък и при обикновения омлет е така. :) Кажете вие как точно го приготвяте?
До тук съм пробвала вариант от домати с гъби и подправки, но със сигурност има и други изпробвани и вкусни начини за приготвяне на фритата, които на вас са ви много любими.
30 Авг 2017, 14:00
Много обичам, най-често си правя със спанак, бекон и сирене. Слагам всичко в тавичката, разбирам 5-6 яйца с половин кофичка кисело мляко, слагам подправки и изсипвам в тавичката и пека до готовност.
30 Авг 2017, 14:32
Яла съм веднъж с домати и чушки, не беше лошо на вкус, но не ме и впечатли особено.
И после имах проблеми с измиването на тавата..
31 Авг 2017, 10:37
Много обичам фритата във всякакви варианти. Любим вариант ми е:
6 яйца
половин кофичка кисело мляко, или по-малко, слагам колкото имам :D
една шепа спанак
малко червен лук нарязан на полумесеци
чери домати - може и обикновени домати
Бекон, който предварително съм изпържила до крупкавост. ;) нарязвам го на ситно
сол, черен пипер
Застилам една тавичка с хартия за печене, отгоре намазвам обилно с масло, изсипвам сухите съставки, смесвам млякото и яйцата и поливам, пека до готовност, около 20 минути на 180 градуса.
Даже днес това ще си направя, само че с други зеленчуци под ръка - чушка, лук, домат и сирене.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.