Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот kalina_216 » 04 Сеп 2017, 13:49

Много близка моя приятелка е бременна. От няколко месеца реши да мине на диета и да свали няколко излишни килограми и бременността я изненада. Сега се притеснява дали може да продължи с режима си или трябва да се върне към старите навици да яде всичко, което види, само и само да роди здраво дете. Диетата й не е никак стряскаща, според мен - закусва овесени ядки, яйца, обядва месо и зеленчуци, а вечерта също гледа да хапва повече зеленчуци. Не яде хляб, картофи и ориз. Според мен диетата й е повече от страхотна и няма причини да спира диетата си, която не е някаква, която ограничава яденето, а просто изключва вредната храна. Предложих й да продължи, а просто да включи пълнозърнест хляб към обяда си и вечерята, за да може да изравни приема на въглехидрати, белтъчини и мазнини. Тя се допита до мен, защото мога да кажа, че имам доста висока култура на хранене, интересувала съм се доста заради моите проблеми, дори и да не мога да приложа всичко, теоритично съм наясно. Както и да е. Кажете вие мислите ли, че една такава диета е опасна, дали може да я продължи, или е по-добре да закусва сутринта банички?
Аватар
kalina_216
 
Мнения: 292
Регистриран на: 23 Мар 2017, 12:24

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот amoreamore » 04 Сеп 2017, 13:57

След като сваля килограми с този режим, трябва да го спре, за да може да износи здраво бебе, има авреме за диети, сега е най-важно да се погрижи за бебето си и да роди живо и здраво дете.
Аватар
amoreamore
 
Мнения: 61
Регистриран на: 03 Апр 2017, 14:15

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот gabinka_80 » 04 Сеп 2017, 15:03

Мисля, че съвсем правилно си я посъветвала. Ако включи в менюто си вкусен полезен хляб няма причина да спира със здравословния начин на живот. В крайна сметка няма как здравословното меню да причини проблеми на здравето на детето. Защо никой не се замисля какви вреди нанасят нездравословните храни като чипсове, колбаси, вафли, прекаленото количество захар. Но това се смята за нормално хранене и в него няма нищо лошо, но дали е наистина така?
gabinka_80
 
Мнения: 300
Регистриран на: 15 Юли 2016, 12:22

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот Lili_gagarin » 05 Сеп 2017, 12:18

Ако се храни здравословно, това не значи, че това е диета. :roll: А това, което ти си описала за мен е точно здравословно хранене, а не някаква диета. Може само да увеличи малко въглехидратите, които са пълноценни - пълнозърнести брашна, картофи, кафяв ориз и спокойно да си изкара бременността. Не виждаме опасност, когато бременните ядат вафли и кроасани, но когато решат да се хранят полезно, веднага почваме да се притесняваме...
Lili_gagarin
 
Мнения: 135
Регистриран на: 27 Яну 2016, 16:01

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот Kaya » 05 Сеп 2017, 14:07

Не виждам нищо вредно в това да се спре захарта, да се спре бялото брашно по време на бременност. Какво толкова ще стане? Нищо. Ще се чувства добре, вместо да качва излишни килограми.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот qwerryyy » 05 Сеп 2017, 15:53

На мен това ми звучи като здравословно хранене, а не като диета, ако включи и въглехидрати ще е още по-добре, все пак по време на бременност тялото трябва да приема от всички полезни вещества, а тя в момента ги ограничава. Но ако не почне да яде вафли и тестени храни няма да си навреди изобщо.
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот Elica » 07 Сеп 2017, 10:16

Здравословното хранене не е диета, а бременността не е болест. Детето взема всичко необходимо от тялото, а не от храната. :grin: Така че нека да се храни балансирано, а ако губи тегло, това е само за нейното здраве, ако бебето си расте и се развива, няма причина да се притеснява. Но е най-добре да говори с гинеколога си, за д аму обясни за начина си на хранене и да обсъдят вариантите> Всеки здравомислещ лекар ще иска здрав човек да ражда насреща му, а не някоя жена, която има проблеми с килограми и подвижността. Нека да обсъдят възможностите.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот Ваня Стойчева » 18 Сеп 2017, 14:44

Всички го подкрепяте, но не е правилно. По време на бременността жената трябва да яде това, което й се преяжда без да се ограничава, ако иска да яде пуканки или картоки, нека да си хапне, отколкото да се лишава от това или онова. Тялото много често само ни подсказва от какво се нуждае, трябва само да слушаме сигналите. Ограниченията не биха донесли нищо хубаво в дългосрочен план по време на бременността.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот Snejna » 30 Окт 2017, 13:24

Зависи какво е диета, ако е някаква популярна диета, която ограничава приема на много неща, няма как да не е опасно и за бебето и за неговото развитие. Но ако е диета, която включва здравословна и полезна храна, вместо пакетираните чипс и солети.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Опасно ли е да сме на диета по време на бременността?

Мнениеот rabotnata pchela » 16 Май 2018, 16:32

Няма нищо по-хубаво, ако жената внимава и се старае да внимава как се храни, особено по време на бременността, обаче не бнива да се правят коренни промени в каквото и да е отношение, по време на бременността, нито пък да се правят такива рестрикции. Нека да се хранят пълноценно.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта