Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
05 Сеп 2017, 10:52
Много искам да направя чипс от тиквички, като алтернатива на всичкия вреден чипс, който ядем постоянно. А когато сме в отпуск, както сега, с приятеля ми всяка вечер хапваме доста вредна храна, а чипсът е част от ежедневното меню - по няколко пъти на ден. Все съм гледала клипове на чипс от тиквички, но се притеснявам, че ще стане много безвкусен, или пък много мек, или пък прегорял.

Някой приготвял ли е и знае ли как да се овкуси, да сподели някакви тънкости, как и колко време се пече, обръщат ли се парченцата?
05 Сеп 2017, 12:45
Аз си правя често, защото много обичам чипс. Нарязвам си тиквички на тънко (с резачката на редндето). После ги избърсвам с кухненска хартия, нареждам ги в една тава едно до друго. Смесвам си сол, зехтин, червен пипер - лют, куркума и копър, намазвам ги и ги пека на 150 градуса около 40 минути, ама ги проверявай редовно. С вентиралтор стават по-бързо. Но трябва да ги гледаш да не изгорят, че всеки път различно става. Някой път ги поръсвам с пармезан, ако имам.
05 Сеп 2017, 14:20
Веднъж съм пробвала, по краищата ми прегоряха,а в средата бяха останали меки. Не се получи като чипс, но не съм се отказала да пробвам отново.
05 Сеп 2017, 15:24
И на мен ми се иска да пробвам чипс от тиквички, много ме зарибихте и утре е почивен ден ще си направя. Дано да се получи вкусно, омръзнаха ми тези нездравословни чипсове, а това предлагане ме кара да ям все повече и повече.
08 Сеп 2017, 09:49
И аз искам да направя, но все не ми остава време. А ако не го направя сега, докато има тиквички,кога?

Решила съм да следвам следната рецепта - режа ги на тънко, след което ги мага със зехтин, посолявам ги, черен пипер, червен пипер и запичам, малко към края мисля да настържа на ситно твърдо сирене и да запека още няколко минути.
08 Сеп 2017, 12:14
Аз си правя ама много голяма играчка, съхне сто часа чипса, докато стане хрупкав, не изгорял и все пак вкусен. Правя когато имам гости и то деца, че да не ядат гадости. Аз овалвам парчетата в галета смесена с пармезан и пека.
01 Ное 2017, 13:07
Успях да направя, макар че имаше някои парченца прегорели. Овкусих и поръсих с пармезан, пекох докато станат с хубава златиста коричка.
02 Ное 2017, 12:18
На мен ми харесват да остават добре овкусени и все пак малко по-меки и сочни. Затова ви препоръчвам да ги нарежете на около 5мм. и да ги подправите със сол, копър, черен пипер и малко пармезан и галета. Най-напред обаче трябва да поръсите със мазнина тиквичките след това да слагате останалите неща, за да маогат да полепнат по тях по-добре. И печете наредени едно до друго.
02 Ное 2017, 12:58
Пробвах, но ми изгоряха тиквичките в края, вие за колко време и на каква температура ги печете?
02 Ное 2017, 13:03
klarissa написа:Пробвах, но ми изгоряха тиквичките в края, вие за колко време и на каква температура ги печете?
Фурната ти е била силна, опитай се да я намалиш на 180 градуса и ги проверявай,но все пак не забравяй, че от това не може да се получи чипс като от магазина. :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.