Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Отношенията между мъжа и жената, въпроси и проблеми по пикантни теми

Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот Anka » 05 Сеп 2017, 14:29

Забелязали сме всички, че в наши дни връзките продължават често по няколко седмици или някой друг месец. Дългите връзки са по 5-6 месеца :roll:
Докато преди години сякаш връзките продължаваха поне по няколко години, рядко имаше раздели. Защо сега постоянно сменяме гаджетата си и връзките ни са толкова кратки, за разлика от преди?
Дали има зависимост от това, че сега имем по-лесен "достъп" до повече хора, докато преди сме били ограничени до нашето село/ нашия квартал. Вашата най-кратка връзка колко време е била?
Аватар
Anka
 
Мнения: 1415
Регистриран на: 25 Ное 2014, 13:25

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот qwerryyy » 05 Сеп 2017, 15:45

Имаме големи претенцции, много сме капризни, не можем да прощаваме, събираме се с хора, които не обичаме истински, затова и бързо приключват връзките ни. Ако сме по-дълго време с някой и го познаваме добре, усетим, че наистина се влюбваме няма да се разделяме така бързо. Сега е напълно нормално да въртим гаджета и на никой не му дреме, казано накратко.
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот valensiq » 05 Сеп 2017, 22:00

Сега като се замисля, може би причината е, че с енаучихме да получаваме всичко на мига. Искаме нещо по-различно, по-ново, просот отиваме и си го купуваме, без да полагаме усилия да го изработим,спечелим или нещо, винаги има опция да го вземеш "на кредит''. Така и с връзките. Искаме веднага нова и интересна връзка, която да получим на момента, да ни обогати и да ни накара да се чувстваме специални, а когато ни омръзне отиваме бързо на пазар, където избора е огромен.
Аватар
valensiq
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот Elica » 07 Сеп 2017, 10:10

Според мен, защото разделите са много лесни, в смисъл, че преди е било супер трудно да се раздеиш с половинката си, да не кажа невъзможно. След като си с някой си с него до живот, а за времената, в които дори хората не са имали право на гаджета пък да не говорим. Просто се жениш и това е - завинаги. Сега имаме право да избираме и знаем, че не бива да си губим времето с хора, които не ни харесват. А свободата да създаваме връзка, с който си искаме, също е предпоставка да имаме повече и по-кратки връзки.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот Rali_hr » 07 Сеп 2017, 11:27

И според мен работата е заради това, че сега има голям избор и че има възможност да се сменят гаджетата, без никой да съди никой Представяте ли си нашите баби как излизат с различни мъже, че дори и ги запознават с родителите си необезпокоявано?
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот kalinka-kuku » 07 Сеп 2017, 14:28

Защо да са кратки, сега ценим много времето си и знаем, че то не е безкрайно, като можем да не сме с някой, който не ни харесва наистина, защо да продължаваме да сме с него, след като имаме свободата да приключим връзката? Аз не виждам нищо лошо или причина да бъде укоряван някой, че има кратки връзки. Все пак всички сме в търсене на НЯКОЙ.
Аватар
kalinka-kuku
 
Мнения: 1189
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот nefertiti » 07 Сеп 2017, 17:29

Според мен в момента въобще много рядко се среща истинска любов и истински отношения. Всичко е един голям фалш.Дори тези връзки, на които ставаме свидетели, са една пародия. Хората се събират и са заедно просто, защото искат да имат някой до себе си, а не защото изпитват истински чувства. От всяко действие си личи, че не държат един на друг и лъжат най-вече себе си.По-добре е да си сам, отколкото част от такъв цирк.
nefertiti
 
Мнения: 1333
Регистриран на: 01 Фев 2016, 15:10

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот vanessa_ » 07 Сеп 2017, 20:15

nefertiti написа:Според мен в момента въобще много рядко се среща истинска любов и истински отношения. Всичко е един голям фалш.Дори тези връзки, на които ставаме свидетели, са една пародия. Хората се събират и са заедно просто, защото искат да имат някой до себе си, а не защото изпитват истински чувства. От всяко действие си личи, че не държат един на друг и лъжат най-вече себе си.По-добре е да си сам, отколкото част от такъв цирк.

А как разбираш, че чувствата са истински? мисля, че доста преувеличаваш, надявам се да не ми се обидиш. Преди също са се събирали, даже още повече, за да не са сами, защото е трябвало да ги вземат, а не защото са искали, или нещо подобно. Трябвало е да се влюбят и да се грижат за човека до себе си, защото таке било прието и не е можело да се разделят, не е било правилно. Хората сме едни и същи и най-вътрешното ни е еднакво, без значение времената. Но сега имаме избор.
vanessa_
 
Мнения: 337
Регистриран на: 10 Окт 2016, 13:41

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот Malina » 08 Сеп 2017, 11:26

Лошото е, когато слагаме всички под общ знаменател. Да, разбира се има такива жени и мъже, за които е най-важно социалното положение, външния вид, но има и такива, които се интересуват от това колко е добра една половинкат им, какви качества има. Понякога връзките не се получават, но друг път са много трайни. Може и много да се обичат, но да имат проблем със създаването на здрава връзка, заради ревност или друго.
Няма как да кажем, че всички вече са повърхностни или нещо подобни, а гаранции за някоя връзка също няма.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Защо в наши дни връзките са толкова кратки?

Мнениеот krasi_more » 11 Сеп 2017, 12:53

Кой определя коя връзка е кратка и коя дългосрочна/ Има толкова много връзки, които са били супер смислени и богати на отношения, а са продължили няколко месеца и какво от това? А повечето връзки, които се точат години наред в скука и досада между партньорите нима е по-добре от една кратка и щастлива връзка? Избирам наситена с емоция и краткосрочна пред тегава и скучна.
krasi_more
 
Мнения: 115
Регистриран на: 14 Мар 2017, 16:55

Следваща

Назад към Интимно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта