Как да увелича кърмата си?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Как да увелича кърмата си?

Мнениеот vanessa_ » 08 Сеп 2017, 16:20

Малкия вече е на месец и половина, но кърмата ми е супер малко, наддал е за цялото време общо 400 грама, лекаря ме кара да дохранвам, а аз правя всичко по силите си да не се налага. Давам му много рядко адаптирано мляко, само когато наистина много плаче. Не искам млякото от магазина да се превръща в основната храна за бебето ми, искам да го кърмя, толкова се приготвях за този период, а сега се чувствам като неуспяла майка, защото не мога да осигуря на детето ми най-важното, а именно храната му. :sad:
Моля ви се помогнете ми с някакви добавки, билки или нещо, което мога да пия, за да увелича лактацията си.Сега се наливам със страшно много вода, но явно не е достатъчно. Как да направя кърмата си по-хранителна? :-|
vanessa_
 
Мнения: 337
Регистриран на: 10 Окт 2016, 13:41

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Сеп 2017, 18:57

Пробвала ли си с чайовете на Хип за кърма? Също така анасон, овесена вода. Хапвай повече плодове и зеленчуци, цеди се възможно най-често и давай на малкото да суче често. Търсенето определя предлагането, нали знаеш, ако има голямо търсене тялото ти ще започне да произвежда все повече кърма. Нека да се храни ис лед това се цеди, след час пак се изцеди, дай му малко от шишето после го дохрани и така редувай, докато се увеличи. Може да говориш и с консултант по кърмене. Тук във форума дори има страхотна тема за кърменето.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот Malina » 09 Сеп 2017, 09:22

Кърменето главно е заради Пролактина и окситоцина, то не се влияе от храната, толкова много. Когато кърмим, отделяме пролактин, който започва поризводството на кърмата за следващото хранене, затова колкото по-често се кърмим, толкова по-често ще задействатеме хормона пролактин да работи, съответно ще имаме повече кърма.
Когато малката беше в кувьоз се цедих на всеки час, запазих коластрата от първите 2 дена, след което започнах да хвърлям кърмата, но не спирах да се цедя, всеки час, защото за мен беше много важно да имам достатъчно кърма. Изключих от менюто си бобовите храни, защото те дразнят корема, включих анасон, защото той успокоява коликите. Но ежечасно цедене, просто на всеки час се цедих, за да мога да стимулирам на максимум производството на кърма. Когато след месец и половина прибрах детето, имах предостатъчно кърма да я храня, тя вече беше укрепнала и въпреки че доста се помъчихме, успях да я науча да суче. Седмица преди да си дойде изцеждах вече по 100 мл. на всеки час. Просто моя съвет е да се цедиш колкоот можеш по-често, ако детето се е наяло скоро, издеди се, след малко - отново, прибери кърмата и го дохрани при нужда на следващото хранене.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот Мамчето » 09 Сеп 2017, 12:23

Майки от сайта bgmama си помагат за връщане на кърмата, потърсете ги. В дома на моя колежка дошла майка инженер по професия, направила лек масаж на определено място на гърба при ребрата и след това млякото потекло отново. Поговорили и си отишла.
Мамчето
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Сеп 2017, 12:16

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот Pipilota » 09 Сеп 2017, 22:52

Според мен най-добрия начин е да кърмиш все по-често. Просто не спирай! Слагай редовно бебето на гърдата, в момента, в който се събуди, даже не го чакай да се разреве, да е там редовно и постоянно. Няма храни, напитки или нещо, което да ти помогне, тялото произвежда толкова, от колкото се нуждае детето, ако ти го дохранваш, все повече ще ти намалее кърмата, прави го само в краен случай, няма как да не порасне бебето с твоята кърма.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот Lollipop » 10 Сеп 2017, 16:05

Кърмене и топли компреси на гърдите, за да спомагат стичането на кърмата. Има варианти да се налагат и зелеви листа - не съм пробвала, така се справих аз, а с първото дете изобщо не съм кърмила, а за сметка на това с второто се бях приготвила и успях да увелича лактацията. Цедих се и давах редовно. Също и пиех чай и ми казаха вода от овесени ядки, както и да хапвам повече ядки
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот kauda » 10 Сеп 2017, 17:56

Според мен пък храненето е много важно, яж пълноценно и разнообразно, кърми често детето и приемай витамини, нека тялото ти има всичко, от което се нуждае, след бременността липсаата на витамини могат да са много показателни и за кърмата.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот krasi_more » 11 Сеп 2017, 12:36

Аз пия много вода и много чай. Постоянно се наливам с нещо и ям по 5 пъти на ден. В началото нямах кърма, но след като увеличих течностите и включих редовното хранене и така си дойдоха нещата на мястото. имам много познати, които се оплакват, че нямат кърма, а се хранят по веднъж на ден с някакви там 2 филии с лютеница, а това е напълно неподходящо хранене за кърмачка.
krasi_more
 
Мнения: 115
Регистриран на: 14 Мар 2017, 16:55

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот Lili_pili » 14 Сеп 2017, 14:05

Моя приятелка почна да дохранва и бебето й вече почти не суче от нея и така се отказа. Добре е, че ти търсиш начин да продължиш да кърмиш бебето си.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Как да увелича кърмата си?

Мнениеот Катето » 14 Сеп 2017, 16:24

Някои проучвания казват, че анасона е опасен за децата и не бива да им се предлагат такива чайове, нито майката да пие такъв чай, най-добрия начин е да се пие повече вода, да се хапват ядки, кратофи, ориз, повече въглехидрати и да се пи еповече течности, може да се включи и бирена мая, но най-важното е редовното кърмене.
Катето
 
Мнения: 49
Регистриран на: 26 Юли 2017, 13:01

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта