Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Как да направя питки за домашен дюнер?

14 Сеп 2017, 14:58

Искам да си направя сам питки за дюнер, не държа да са някакви задължително с бяло брашно и т.н. ами по-скоро да са в здраволовен вариант, с царевично брашно, оризово, лимец, ленено семе и т.н., а да не са с традиицонното бяло брашно (не, че и тях няма да пробвам).
Ако имате някаква рецепта, която използвате за направята на домашен дюнер? Тъй като за мен купените варианти изобщо не са възможност.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

14 Сеп 2017, 15:41

Не е много трудно да си направиш такъв дюнер, то по-скоро и като палачинка може да стане, ако искаш да е здравословно и да го използваш така , иначе мисля, че традиционната е само с брашно и вода, а ти по-скоро икаш някаква питка, която да използваш по такъв начин.
Аз си правя от 1 яйце, 2 с.л. ленено семе, подправки и го печеш.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

14 Сеп 2017, 16:42

Е ти не искаш оригинална рецепта, а плоско хлебче. Направи си от яйце, кисело мляко, царевично брашно и си разточи и запечи.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

25 Сеп 2017, 12:29

Чак сам да си замесиш ми се струва повече от невъзможно. :roll: С царевично брашно мисля, че се получава точно тортила.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

12 Окт 2017, 10:06

Замесва се твърдо тесто само от вода и брашно, добавят се няколко лъжици зехтин. Оставя се тестото за 20-30 минути, след което се откъсват топки, разточват се и се пекат в тиган с незалепващо покритие. Те не се надуват. От това спокойно си правиш дюнер. Много често приготвям по тази рецепта, защото обичам страшно много. Много е лесно. Ти ако искаш, винаги може да замениш обикновеното брашно с пълнозърнесто.
След това си нарязваш малко зеле, маруля, айсберг. :) пържиш картофки, запичаш пилето в тигана с малко повече масло и подправки, сглобяваш дюнера, слагаш малко краставичка и чеснов сос.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

12 Окт 2017, 12:41

Аз съм пробвала да направя царевична тортиля, която спокойно можеш да използваш и за дюнер, а и ще е безглутеново. :dreads:
300 грама царевично брашно, 2-3 с.л. бяло брашно, малко вода и сол. Омесваш като внимателно и постепенно добавяш брашното. Става много меко и ронливо, затова е по-добре да го разточиш между два слоя домакинско фолио. Разточваш и печеш на тиган. Покриваш ги веднага или с кърпа или затваряш с капак, за да останат меки, а можеш да г и нарежеш на триъгълник и да ги оставиаш да се повтвърдят, за тортиля чипс. :drinkingcheers:

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

12 Окт 2017, 14:25

Много добри рецепти сте дали, мисля да ги пробвам да видя как ще се получи. На мен ми е трудно да измисля с какво да ги напълня и как да направя месото, за да е вкусно и сочно.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

12 Окт 2017, 20:35

МНого трудно ми се струва, а продават готови питки, освен ако не са от някакви по-различни брашна Всичко може да се сложи и да се направя всякаква палачинка, която да се използва като дюнер питка. Но ако ще се придъжш към класиката трябва да е сцаревично според мен. :))

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

13 Окт 2017, 15:43

Защо не използвате нещо готино, като различни брашна, не сложиш смлени ядки, ще се получи. Може да си направиш кокосова палачинка, хвалят я из форума и си направи сладък дюнер.

Re: Как да направя питки за домашен дюнер?

17 Ное 2017, 12:52

Само от вода и царевично брашно съм правила и сол. Омесва се твърдо тесто, разточваш и печеш в сух тиган. Накрая,когато е готово прибирам в торбичка, за да добият гъвкавост.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2