Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Очаквам от вас рецепта за фокача?

14 Сеп 2017, 16:56

Онзи ден опитах в едно заведение фокача и толкова ми хареса! Беше с маслини, сушени домати, страшно вкусна. Разпитах ги за това какво слагат, но така и не пожелаха да издадат тайната, а и ги разбирам. Вие приготвяте ли фокача, какво слагате по нея, какви съставки са в самото тесто , а отгоре какво нареждате? Представям си нещо такова, което е толкова вкусно!
145395.660x372.jpg
145395.660x372.jpg (43.82 KiB) Прегледано 442 пъти

Най-странното ми беше, че всъщност е толкова меко тестото и пърхаво, не е няккаво тежко, като на нашите печива, беше много леко и ароматно. :roll: Напрапвоп ме сърбят ръцете да забъркам една фокача

Re: Очаквам от вас рецепта за фокача?

15 Сеп 2017, 10:41

Много обичам фокача, може да се каже, че това е единствения хляб, който ядем у дома:
300 грама брашно ( и още малко за доомесване), 300 грама вода, 1 пакетче суха мая (или половин кубче), сол и 2 - 3 с.л. зехтин. Омесва се тестото и тук трябва да се оставя една нощ в хладилника, поне 12 часа, ама аз го оставям за около час да втаса, след което слагам сол и зехтин и омесвам, оформям фокачата, като натискам с пръсти и правя дупки , когато я разстилам в тавата. Отгоре слагам подправки, парченца масло и червен пипер, или зехтин, маслини, лук. По избор.

Re: Очаквам от вас рецепта за фокача?

15 Сеп 2017, 14:15

Жена ми прави една фокача, ама рецептата определено не иска да стои по 12 часа в хладилника, замесва, втасва и ядем, много вкусно се получава.

Re: Очаквам от вас рецепта за фокача?

15 Сеп 2017, 16:28

И аз съм правила преди мног огодини, когато бяхмайчинство, наистина много вкусно. Помня, че и аз правих такива дупки, в които сипвах зехтин.
Добави отговор
Отиди на страница: