Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот rabotnata pchela » 15 Сеп 2017, 15:49

Вече сме се питали какво биха направили вашите деца, ако ги заговори непознат, но иначе като цяло по отношение на безопасността на какво сте научили децата си, какво да правят и каквао не,какво е позволено и какво не, какво е разумно според вас. Те как са реагирали в различни ситуации и т.н. :roll:
На моето всему говоря, когато види някой непознат да се отдръпне назад, да не дава информация кой е, как се казва,къде учи, къде живее, дори и на непознати деца. Да не говори и да не се обяснява на никой излишно. Говорили сме как да реагира при земетресение, при пожар, наводнение и всичко, което може да му се случи, докато е сам у дома да речем. Надявам се никога да не му трябват на практика тези съвети, но е добре да ги знае.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот Monika_Spasova » 16 Сеп 2017, 07:44

Права си, че му говориш за всичко, не само за срещата с непознати, сред опасностите е дори и полазването на кърлеж. Нека да знае какво е правилно и какво не да се прави.
На първо място, ако е непознат - беж в обратната посока, вика силно и привлича внимание
ако става въпрос за пожар - ако може да излезе от жилището, ако входната врата е далеч от пожара, иначе може би най-разумно е на терасата, покрито с мокър чаршаф.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот Pipilota » 16 Сеп 2017, 10:01

Да ми се обаждат по телефона при най-малкото притеснение от тяхна страна, знаят , че винаги и за всяко нещо могат да ме потърсят, независимо колко глупаво може да се стори на някой друг. Това ми стига. За разговорите с непознати знаят, за получаването и вземането на неща - играчки, почерпки- знаят. за обръщането по име - знаят, че се обръщат само, ако някой познат глас ги извика. И да бягат бързо и да викат знаят.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот vanusha » 17 Сеп 2017, 07:50

Да не говорят с непознати, да бягат бързо, да се пазят от колите и да се оглеждат по няколко пъти, да не ядат и да не пият нищо извън къщи.
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот Lollipop » 17 Сеп 2017, 09:58

какво ли не съм говорила и те пак не са разбрали, сериозно ви казвам. Децата просто.. си правят каквото си поискат. Слушат като по-малки, ама чакайте да станат тийнове и да видите колко онлайн срещи се реализират!
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот Rali_hr » 05 Окт 2017, 12:19

Моя списък е много дълъг за нещата, за които говоря.
В училище се чува от няколко години, че се подаряват, раздават амфетамини, екстази, тревата ае най-малкия проблем.
Казала съм никой да не взема нищо и да не яде и пие нищо освен, ако не е почерпка в класа, по повод рожден ден да речем. Никакви странични неща не бива да се вземат, особено ако изглеждат непознати и са съмнителни. Позволявам всяка една глупост да бъде купена от нас и опитана, но да съм сигурна, че енещо идващо от магазина, поне.
Забранила съм и го повтарям ежедневно най-вече на дъщеря ми, никакви чатове с непознати, никакви разговори през оградата с мъже по-големи от нея, разбира се не съм я ограничила да се запознава с нови хора, но нека са момчета на нейната възраст. :!: Никакви обществени и предизвикателсни снимки в мрежата, никакви целувки и милувки насам натам. Беше ми ограничила профила във фейсбук, но то си личи... поговорихме си на 4 очи и й стана ясно, че не постъпва правилно.
Не им е позволено да ходят по-далеч от определеното от на смясто, който не си вдига телефона веднъж,няма наказание, на втория път са наказани на ден, на третия път вземам телефона и се стои вкъщи по седмица. Даже не ги пускам до тоалетната без телефон, когато са навън,. :lol: Така че нямат оправдание, защо не са ми вдигнали, или не са е обадили в рамките на минута - две.
За някои може да съм параноична,но нека е така, и да знам, че децата ми са добре, отколкото да си скубя косите някой ден.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот Jully » 07 Фев 2018, 14:57

Аз обяснявам на децата, че има опасни хора и трябва сами да се пазят. Гледам да не ги наплашвам, забранявам им да гледат неподходящи филми, такива, в които има убийства, разследвания, престрелки, не мисля, че това са неща, които трябва да гледат.
И двамата имат телефони и очаквам от тях да ми се обаждат, но не се вглъбявам излишно, това, което прави Рали ми се струва твърде крайно.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот klarissa » 08 Фев 2018, 12:09

Научила съм ги на най-важното, да не разговрят с непознати, че непознати не са само възрастни мъже, непознати са и жени и деца, на някой, ако му знаеш името и си го срещал неведнъж не ти става познат, приятелите се изграждат с времето, когато опознаеш семейството и начина на живот. Ако има някой по-голям интерес към тях да се пазят, а да не се разкриват и да бъдат подозрителни. Ако се чувстват притеснени да се приберат веднага (ако са сми пред блока да речем)
klarissa
 
Мнения: 133
Регистриран на: 17 Мар 2017, 15:57

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот Валерия М » 17 Дек 2018, 15:44

Едното е да не вдига на непознат номер. Има запаметени номерата на всички възможни роднини, оттам нататък - не е важно дали ще вдигне.
Не отключва на никого, защото всички си имаме собствени ключове.
И преди да пресече, дори и да е на зелено, пак се оглежда.
Валерия М
 
Мнения: 79
Регистриран на: 07 Дек 2018, 10:13

Re: Какво сте научили вашите деца по отношение на безопасността

Мнениеот София » 04 Яну 2019, 12:22

Никакъв телефон и друг подобен звук не могат да го събудят. Трябва някой да го ръчка, ръчка...Толкова дълбоко спи, че не е истина! Не знам как сам един ден ще се оправя за училище :roll:
София
 
Мнения: 111
Регистриран на: 05 Дек 2018, 11:16


Назад към Възпитание, грижа и съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта