Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот valensiq » 20 Сеп 2017, 15:33

Разбрахте ли за учителката от софийско училище, която била със срочен договор, който изтекъл, а директора не пожалал да преподпише договора. Родителите държали на учителката, която запалила децата им по математиката и самите деца печелили много математически състезания. Жената явно, й се отдава да е учителка. В крайна родителите успяват да намерят ново училище за своята госпожа, което да приеме нея и децата им. 17 деца от класа напускат, повече от половината клас тръгва след своята учителка, вново училище, за да може да продължат да градят знанията си.
Всичко е страхотно, а ситуацията е абасурдна. :shock: Забелязвате ли какво е нашето образование? Орязващо крила, дори не дава шанс на учителите да развиват децата, само защото излизат от някакви стереотипи. Само че тези правила са твърде стари за съвременните деца, те мечтаят за нови неща, аз повече преживявания, аз по-разбран и модерен учител. Като тази госпожа Найденова, която е получила подкрепата на своите деца иродителите им.. защото го заслужава.
Какъв е вашия коментар по темата? И .. вие бихте ли последвали любим учител?
Аватар
valensiq
 
Мнения: 159
Регистриран на: 23 Ное 2016, 13:39

Re: Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот fawla » 20 Сеп 2017, 15:47

Днес научих за този случай. Ето какъв трябва да е българският учител. Такъв, че цял клас да поиска да го последва и да почувства неудобството на кофти транспорт, на нови съученици, на много промени, но да бъде с него и да вярва в него. Малко са такива учители и всеки, който има малко мозък в главата ще иска да ги запази, а няма да се опитва да запази елита на училището си чрез връзки. Точно това 125-то ОУ в което се е случила историята е едно от най-предпочитаните в София, които приемат с изпит.. И там имаш учител съкровище, който не искаш.
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот Snejna » 20 Сеп 2017, 16:06

Дай Боже всички да имат такива учители. И нека тези учители да се ценят от ръководството. :-| За съжаление в тоя случай учителката е изтеглила късата клечка, но страхотно е , че целия клас са последвали учителката. Така тя е усетила, че е ценена.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Сеп 2017, 12:35

Бих направила същото, ако толкова детето ми харесва учителката. Все пак тук става въпрос за математическа паралелка, значи децата са ориентирани към този предмет и тази госпожа е от огромно значение. Надявам се да има все повече такива учители, надявам се и ние, вечемоите внуци един ден да попаднат на такива учители,които наистина вдъхновяват, защото учителите трябва да са такива. 125-то ОУ е загубило страшно много.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот Rali_hr » 21 Сеп 2017, 16:08

Ей,. ама това е учителка. МНого се кефя и на родителите, че са тръгнали след нея, защото родителите сме склонни да не си разваляме рахата и си търсим елита на училищата, пък и вярваме, че детето ни иска не иска ще свикне. Вярно, че не е тръгнал целия клас, но това са 17 деца, които са последвали учителката си, повече от половината, класът е бил от 27. Дано г-жа Найденова има много успехи занапред и дано учителите да вземат пример от добрите практики, а не само да ги споделят във фейсбук и да остават със старото мислене.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот viviann » 22 Ное 2018, 12:27

Още помня този случай. Не са много учителите, които биха били последвани от учениците си. Просто повечето вече не успяват да накарат децата да ги заобичат като хора, а само им внушават страх и дистанцираност. Ако обичаш децата като свои, и те ще те обичат като свой приятел. Уви, малко са такива примери.
viviann
 
Мнения: 161
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:16

Re: Научихте ли за учителката, последвана от цял клас в друго училище?

Мнениеот Ванила » 17 Дек 2018, 17:11

Беше много мило, ама са малко учителите, които биха били последвани. Връзката учител-ученик вече е разрушена. Разбира се, има изключение, но като цяло е така. Отдавна респекта към учителя го няма, или е на изчезване. :sad:
Ванила
 
Мнения: 96
Регистриран на: 25 Ное 2018, 12:35


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта