Имам останал хляб от едно събиране у дома и не ми се иска да го изхвърля, направих част от него на галаета, малко на брускети, веднъж направих пица от хляб, но има още. Дайте идея как мога да го оползотворя, така че да не се налага да го изхвърлям, хляба е все още пресен, от неделя.
За всичко, което е основана тесто можеш да използвша хляба. Аз нареждам хляб, колбас, кашкавал и ги подреждам леко застъпени и ги запичам, става страхотно. А пробвала ли си онази рецепта с кашкавала иподправките, също става много готино - пълнрния хляб. Ако хляба ти е на филийки, спокойно можеш да импровизираш.
Най-добре на филийки с саламче, кашкавалче, колкото и да е много така се изяжда гарантирано, а може да го изсушиш и направиш на кубети и за супите да слагаш, или пък да го препечеш с подправки като брускети.
Винаги старият хляб или земелчетата, чабатите, които ми остават ги правя на крутонки. Стават бързо. Овкусявам ги със сол, черен и червен пипер,чубрица и зехтинче и ги слагам във фурната за 15-20 минутки да придобият златист цвят. Бързо правя и една картофена крем супичка и се получава перфектната вечеря!