Вярвате ли, че електронните играчки влияят зле на децата?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Вярвате ли, че електронните играчки влияят зле на децата?

Мнениеот silver933 » 10 Окт 2017, 14:18

Според някакво си проучване, електронните играчки, които светят, мигат, свирят, забавят развитието на децата, защото играчката прави всичко сама, вместо да подтиква детето да я направи. В смисъл, ако детето иска играчкатаму да издава звук, тя я прави, а то не трябва да прави нищо,но една дрънкалка да речем, за да дрънне изисква усилия от страна на детето. Имам познат, който винаги подарява дървени играчки на децата ми, за да стимулира развитието им. Нищо не ми е казвал за или против играчките, които купувам аз, но очевидно има някакви съображения. Вие взимата ли такива играчки на децата си, или предпочитате някои, които ги водят еко и демек - не светят, не мигат и нищо такова.
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Вярвате ли, че електронните играчки влияят зле на децата?

Мнениеот Pipilota » 10 Окт 2017, 14:49

Не съм се замисляла, но съм вземала такива , за даим привлекат вниманието, защото обикновено нищо нее интересно. Но има логика, родителите купуваме какво ли не, а на децата им трябва едно шише и 4-5 сламки, за да си играят необезпокоявано дълго време.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Вярвате ли, че електронните играчки влияят зле на децата?

Мнениеот rabotnata pchela » 10 Окт 2017, 15:58

Абе нищо им няма на децата, те ако са достатъчно ограничени от електронни джаджи, като телефони и таблети ще е друго! колко противници и големи разбирачи ми говориха как е рано за таблет на 7 годишния ми син, пък децата им на по 2 със собствени телефони да си гледат филмчета и клипчета, за кво става въпрос, моя позната е дала s6 самсунг на детето си, аз ще видя такъв телефон през крив макарон. Прекаляваме, в едно се вглеждаме, а правим един милион глупости странични. Вече виждам как се закачат таблети по дръжките на количките, да кротува детето докато е на разходка, представяте ли си!!!!!! Никой,а ма никой не може да ме убеди, че детето си го иска, айде де.. искало си го..
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Вярвате ли, че електронните играчки влияят зле на децата?

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Окт 2017, 18:34

Децата трябва да се стимулират максимално да стоят далеч от всякакви елекртоники - дали ще са таблети, телефони, това е дълга тема, която не засягаме тук,макар че и на мен ми е болна, виждала съм какво ли не.
Но тези пищящите, шумните, изнервят децата, ако сте забелязали повечето много лесно се изнервят и са много шумни. Игрите с по-спокойни неща им действат добре. А повечето са с едни китайски звуци и песни, които бъркат в здравто и на най-спокойния човек.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Вярвате ли, че електронните играчки влияят зле на децата?

Мнениеот Петя Георгиева » 08 Яну 2019, 12:05

И аз така мисля.
Избягвам електронните играчки. Купуваме разни, които изискват да си размърда я мозъка, я пръстчетата, или и двете. Електронни имаме, ако са подарени от роднини.
Аватар
Петя Георгиева
 
Мнения: 168
Регистриран на: 31 Окт 2018, 09:45


Назад към Здравето на децата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта