Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот vanusha » 11 Окт 2017, 13:52

Приятелка много близка има две деца, но изобщо не се разбира с мъжа й. Той постоянно й изневерява, държи се много лошо. Проблемите им не са от скоро, но и двамата са "решили" да останат заедно, заради децата. За тях било по-добре. Но приятелката ми се чувства много зле, докато тя стои у дома с децата и приготвя вечерята и всичко останало, мъжът й обикаля по заведенията, излиза с момичета, прави секс, дори се е случвало да ги води у тях, докато тях с децата ги няма и да се засичат на вратата. Тотална липса на уважение. Той и казва "ходи и ти", но в следващия момент я пита къде е била по цял ден и я обижда, че била развратна.. :shock:
А тя се принуждава да търпи, заради децата, защото той е добър и грижовен баща - издържа ги, не ги лишава от нищо, води ги на почивки зиме и лете, осигурява им всичко.
Вие как мислите, дали е правилно да се остане заедно, заради децата. Много семейства постъпват по този начин - остават заедно, заради децата си. Правилно ли е? Вие били ли сте в семейство, където родителите ви са били заедно, заради вас... :roll:
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот Stark » 11 Окт 2017, 15:01

Много грешно мислене имат и двамата. Да, те може да са финансово осигурени, но децата, особено по-малките, не обръщат голямо внимание на имането. За тях е важно да бъдат в здраво и щастливо семейство. Твоите приятели ще отгледат емоционално нестабилни и нещастни деца, защото лошото поведение в семейството, разстроената майка ще си личат, а децата ще понасят всичко това.
Аватар
Stark
 
Мнения: 260
Регистриран на: 14 Мар 2017, 12:00

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот Elica » 11 Окт 2017, 16:20

По-добре да се разделят, той като не я уважава като жена, като майка на децата му, значи няма да се подобри положението. И да си играят на "отворена връзка", жената щом е наранена, няма как да стои безпристрастно и щастливо и да търпи, в един момент това ще рефлектира и върху мъжа.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот La_bomba » 11 Окт 2017, 19:31

Малко семейства са влюбени като по филмите до старост, затова за мен това е нещо нормално, ако родителите се държат човешки един с друг, едно такова отклонение от нормите, с различни партньори не пречи на семействтото. Но ако единия изпитва чувства и се чувства зле, няма как да се получи. Но подкрепям децата да израснат в цялостно семейство, дории да не знаят какви са реалните отношения между мама и тате.
La_bomba
 
Мнения: 126
Регистриран на: 28 Мар 2017, 10:23

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот kikimoraa » 12 Окт 2017, 10:33

Няма как да е правилно, това поведение може да навреди на хората и то не малко. Такова държание не е привично и не може да действа добре на децата, те ще израснат в странна извратена среда, която няма как да им повлияе положително с времето. Ще пораснат объркани и няма да знаят какв о е истинско и пълноценно семейство, към което да се стремят, когато изграждат собственото си.
kikimoraa
 
Мнения: 255
Регистриран на: 26 Мар 2017, 11:03

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот Jolene » 12 Окт 2017, 12:04

Ето 3 неща, които се случват, когато останете заедно, заради децата
1. Децата възприемат вашето поведение, което демонстрирате един към друг
Съзнателно или не, вие проектирате социалното поведение на децата си. От това, което виждат, те започват да изграждат представа какво да очакват от партньора си. Ще се научат дали да очакват уважение или презрение, злоба или любов, състрадание или безразличие. Децата може и да не са добри в слушането на възрастните, но са много добри в имитирането им. Погледнете себе си, собствения си живот и начина, по който живеете, това ли искате за децата си?
2. Ще се изградят неразбирателства и възмущения, не само между вас и партньора ви.
Децата обикновено намират начин как да обвинят някой друг за случващото се в семейството им. Дали ще е някой съсед, или приятелка, няма значение. Но много често децата могат да обвиняват и себе си за случващото се в дома им, а това ще ги направи възрастни с ниско самочувствие и ниска самооценка. Не малък проблем е, че децата се принуждават да заемат страна в спора между родителите си.
3. Вашите деца ще растат в конфликтна среда
Много родители смятат, че децата им не са свързани пряко с нищо, което се случва в дома им. Независимо дали възрастните вдигат скандали, дали повдигат напрежението на масата по време на вечеря, децата усещат всичко и знаят повече, отколкото си мислите. А това ги засяга пряко, защото и те са част от семейството. Здравният конфликт е едно, това може да научи подрастващите да правят компромис или да отстояват позицията си. Ако обаче къщата ви прилича по-скоро на бойно поле, едва ли вашите деца ще се чувстват спокойни и щастливи там.

Най-много ми харесва въпросът в първата точка -Такъв живот ли искате за децата си?
Jolene
 
Мнения: 156
Регистриран на: 30 Апр 2017, 07:59

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот S_Milenska » 12 Окт 2017, 13:00

Наистина въпросът е много правилен. По този начин, който се демонстрира с оставането "заради децата", децата се учат да се примиряват в живота си с всичко и да живеят "половин живот" с много компромиси и потиснати, защото те няма да знаят и да очакват, че има по-хубаво. Голяма грешка е, особено в свят като днешния, в който имаме един куп възможности да направим какво ли не и да се издържаме сами. Не е катко преди години, когато жените са нямали право да работят и са били изцяло зависими от мъжете. В наши дни дори не е срамно да се разведеш.
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот La_bomba » 12 Окт 2017, 16:07

Не съм съгласна, че е задължително да има напрежение, скандали и кавги. Ако оставаме заедно с някой, заради децата, значи любовта е изчезнала и остават само битовите проблеми, като сметките за ток, храната, и кой ще прибере децата от училище. Това предполага, че няма конфликт. Значи няма и нужда от скандали, а децата няма и да разберат, че се случва нещо различно и необичайно в семейството им.
La_bomba
 
Мнения: 126
Регистриран на: 28 Мар 2017, 10:23

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Окт 2017, 19:45

Такава глупост не правя, наместила ли се е омраза, непоносимост, последноото, което искам е децат ами да ме виждат нещастна. Разделяме се човешки, разбираме се кой кога ще гледа хлапетата и това е. Не може да живеем с мисълта, че другия е лош, зъл, противен и че иска да ни е гадно .Хората се събират и разделят, променят се, намират неща в характера, които не им харесва. И в това няма нищо срамно.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Да останете заедно заради децата? Правилно ли е?

Мнениеот Буба Мара » 26 Фев 2018, 15:53

За съжаление все още има такива двойки, които оставам заедно заради децата. Не е нужно да си навират в очите новите партньори, но остават заедно, защото смятат, че така е редно и често защото са се превърнали в добри съквартиранти и това ги устройва. Ако това устройва и двамата.. макар че толкова широко скроени хора са по-скоро изключения от правилото.. но спиред мен е крайно неправилно да оставяш с някого под един покрив именно заради детето.. напротив, именно заради него трябва да си вдигне някой чукалата и да даде старт на собствения си живот. Защото хората, макар и родители сме отделни личности. И докато не започнем да се държим и като такива, нито ние, нито децата ни могат да бъдат щастливи, още повече ако играем на любовен ммаскарад.
Аватар
Буба Мара
 
Мнения: 305
Регистриран на: 22 Фев 2018, 15:47

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron