Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
12 Окт 2017, 13:53
Много обичам саздърма и искам да направя домашна. Постоянно купувам от магазина саздърма, сега искам да си направя домашна, защото много обичам. Надявам се да се да ми кажете рецепта как се прави. Странно ми е как се пресова така и как се прави да е с толкова стегната и добра консистенция. Обяснете как се приготвя домашната пастърма, много се интересувам дали е трудоемка.
12 Окт 2017, 15:52
Силве, къде на дълбото се хвърли. Свекъра ми правеше страхотна пастърма от телешко и овнешно. По спомени месото се вари, докато изпада нарпаво от кокалите. Почиства се от кокалаците, а бульона се прецеждаше. После пак в тенджера връщаш месото и бульона и вариш с подправките - дафинов лист, сол, пипер, бахар, за още половина час, после се притиска и се оставя, докато се стегне. И след това в хладилника.
12 Окт 2017, 16:15
Не звучи никак трудно, след като се остави за целира достатъчно. Костите предполагам, че са задължителни, за да се получи желиращ ефект, който да даържи месото заедно?
12 Окт 2017, 20:06
мале, това ще го пробвам! у дома не се яде много, но като я направя домашна едно, че ще я ядата, второ, че ще влезе в сандвича на детето и сбогом колбаси.
13 Окт 2017, 11:40
Винаги съм мислила, че се пресова голямо парче и след това се реже, а те били единични бройки. Ще изпробвам и аз да направя саздърма. На мен много ми харесва направено така месото, с леко желенце, дано да се получи и в този вид.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.