Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Rali_hr » 23 Окт 2017, 14:46

В България почти нищо не се казва за сексуалния тормоз, обикновено това е тема табу, която се обсъжда супер малко. Дори не знам да съм чула за някой, който се е оплакал от сексуален тормоз на работа. Обикновено за това чуваме само по филмите, но сякаш е нещо далечно. В работата на сестра ми постоянно си позволяат мъжете от фирмата да им пускат мръсни вицове, да коментират външния им вид, да коментират начиниа им на държание, да ги питат неудобни въпроси, а един дори редовно ги плясвал по дупето, като мине покрай тях. Според колежките й това бил начин да покаже поощрение - така било от години. Може би нещо , като случката на Чандлър в "Приятели", само че там беше смешно.
Вие ставали ли сте жертва на сексуален тормоз и какво е това нещо? Мислите ли, че такива неща са преувеличаване, след като никой на никой не е налетял?
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Snejna » 23 Окт 2017, 14:52

Тук сме по-дебилоустойчиви на темите със сексуалността, но от друга страна по света не е точно така. Там дори и за мръсен виц могат да ти повдигнат обвинение. Тук сме много освободени, или по-скоро сме много притеснени да не звучим смешно и абсурдно. Вярваме, че "куче, което лае не хапе", но докосването вече е прекалено и е по-добре сестра ти да го заяви пред всички, с риск, дори да бъде намразена.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Malina » 23 Окт 2017, 20:05

Всичко това е сексуален тормоз. Нито вицовете са простими, а за обарването и дума не може да става. Но тук сме свикнали да си траем, за да не стане проблем, затова и злоупотребяват, а кажеш ли нещо - излиза, че само ти се оплакваш и се правиш на интересна. :-| Много се надявам сестра ти да успее да излезе от тази ситуация. Не може уж случайно да се случват тези неща..
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Jully » 24 Окт 2017, 09:17

В България сексуален тормоз няма, чули ли сте за такова дело да се е завело у нас? Ако се беше случило,сигурна съм, че много от медиите щяха да го отразят, но подобно нещо - няма. При нас наистина всеки много си позволява, дори не съм сигурна, ако някой се оплаче от сексуален тормоз, дали ще го приемат на сериозно.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Окт 2017, 12:37

Тук е бонус да се харесваш с шефа. :) Но когато има взаимни симпатии и чувства това не може да бъде сексуален тормоз, освен,ако жената не реши, че иска да си отмъщава и не пренебрегне чувствата си. :roll: Но всякакви забележки, подсвикрванич и пощипвания са си тормоз. Сестра ти наистина е жертва на сексуален тормоз, но проблемът е, че тук не знаем кое е такова нещо. шефовете й може и да не подозират какво правят.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Lili_pili » 24 Окт 2017, 15:02

Не мога да определя нещо, като позволено, за мен нищо такова не може да е разрешено, доста е грешно мисленето, че ако няма секс - буквално, то няма тормоз. Но тука са ни учили все да си траем. Жалко за положението на сестра ти! Разбирам някоя друга шега, или мила дума, но докосване - не. Няма какво да се лъжем, винаги,когато ни докосва непознат, чувството е много странно и не задължително приятно.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Окт 2017, 09:44

Всичко, което те кара да се чувстваш неудобно е сексуален тормоз. Почувстваш ли се застрашена и притеснена, това е тормоз, защото без причина, мозъкът не изпраща такива сигнали.
Сега има хаштаг във социалните мрежи #metoo след като започнаха разкритията за сексуален тормоз срещу продуцента Харви Уайнстийн(да си призная като име сефте го чувам). Актрисите, които са се оплакали са асветовно известни - Гуинет Поутроу, Анджелина Джоли, Лина Хийди и още много известни актриси.
Така че това е нещо, което се прикрива в цял свят, случаите са от 90-те години до днес, периодът е огромен. Този човек сега ще бъде разнищен заради посегателството си.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот skyfly » 25 Окт 2017, 16:17

Много грозна ситуация и с продуцента и със сестрата. Не трябва да се показва такова надмощие, изобщо не е нито красиво, нито приятно. Трябва да се обръща повече внимание на спокойствието и на удовлетвореността.
Аватар
skyfly
 
Мнения: 384
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34

Re: Кое е сексуален тормоз и кое е позволено?

Мнениеот Pipilota » 23 Ное 2017, 13:09

Докато в България се делим на сексуален тормоз и сексуално насилие няма да се оправят нещата. Не може някой да ти говори мръсотии, да те докосва, да ти прави намеци и това да не е достатъчна причина да направиш въпрос от това.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта