Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот Ваня Стойчева » 24 Окт 2017, 10:29

Сигурно сте чули за Патрик, 9 годишно момче от Стара Загора, системно тормозено от майка си, за която се твърди, че е алкохоличка и новият ѝ партньор - някакъв полицай. :shock: Детето разказа потресаващи истории за живота си, как майка му е гасила цигарите си по него, как са го заплашвали с пистолета, че е бито и тормозено. Майката не иска да даде попечителство над бащата, който се държи добре с детето, а институциите и от Закрила на детето месеци наред не предприемат нищо, освен постоянно да разпитват и без друго изплашеното дете.
Според вас това нормално ли е и какво може да се направи? Ще прикача един клип от последния разпит на детето, там в края се вижда как служителката от Закрила на детето запушва устата на Патрик, а докато детето истерично разказва историята си, никой не предприема нещо, то да бъде успокоено и да осъзнае, че проблемът е истинки. :-| Видеото е качено от профила на бащата.
https://www.facebook.com/10000992466808 ... tion=group
какво мислите вие за този случай, дали отново трябва да се разчита на Господари на Ефира, за да се даде гласност по въпроса. Странното е, че големите медии като Бтв и Нова не се отразили случая, статии има само в по-малки новинарските сайтове. :!: :!: :!:
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот Локумът » 24 Окт 2017, 11:57

Това да ги гледаш нашите институции и да им се чудиш... След като виждат какво му се причинява и след като изпитва такава истерия, нека да разберат какво иска майката - парите ли, за какво го гледа, явно за издръжките, което е безбожна глупост. Трябва да се обърне по-голямо внимание на проблема и да се намеси наистина обществеността. Не може някакви изроди да постъпват така с дете! Свикнали сме всичко да се случва по циганските семейства и дане си го слагаме на сърце, защото "нали да не са ги раждали, като се знаят кви са ", но тук става въпрос за едно дете, което има къде да отиде и да се чувства добре, защо не го позволяват?!
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот Lili_pili » 24 Окт 2017, 15:09

Не знам как може да има такива родители, които да постъпват по този начин с децата си, не им ли става съвестно за тях? Изобщо, как имаш сърце да тормозиш дете, но какво се учудвам, има хора, които правят колко по-лоши неща.. :sad: Много се надявам историята да свърши положително за това дете, надявам се да са писали на Господари на ефира, стигнахме до там, че това да е нашата съдебна система..
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот Lili_gagarin » 24 Окт 2017, 15:27

Сега чувам за това, пуснах и видеото,направо звуците, които се чуват са потресаващи, много жалко за детето, надявам се всичко да приключи добре за него. Но без обществен натиск, нещата пак ще се разминат.
Lili_gagarin
 
Мнения: 135
Регистриран на: 27 Яну 2016, 16:01

Re: Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот Stark » 24 Окт 2017, 15:42

Ужасна история, много се надявам детето да успее да излезе от ситуацията и наистина да му помогнат. Знам какво е да не ти обръщат внимание и да мислят, че проблемите ти са незначителни. Надявам се успее да се справи. Баща му да не се отказва, докато детето му не отиде при него.
Аватар
Stark
 
Мнения: 260
Регистриран на: 14 Мар 2017, 12:00

Re: Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот Monika_Spasova » 24 Окт 2017, 19:37

От няколко дни следя случая, направо съм потресена и за съжаление нищо не мога да напрвя, освен да се възмущавам в интернет! Много жалко за това детенце, което трябва да преживява всичко това. Дори и сега да е добро и смирено, не се знае подобни издевателства как ще се отразят на психиката му занапред. Все пак искрено се надявам да няма голямо отражение на здравето на детето и скоро проблема да бъде решен по най-добрия начин за Патрик.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Патрик - тормозено дете от майка си, изоставено от институциите

Мнениеот rabotnata pchela » 25 Окт 2017, 10:37

Много тъжна история! Не го знам кое е това детенце и не знаех за случая, въпреки че съм от града. Много се надявам историята да свърши положително и детето да си намери своето място и да бъде на спокойствие при татко си. Надявам се от медиите да се отзоват и да се обърне по-голямо внимание на случая, обикновено обичат такива сензации, учудвам се че от големите медии не са го отразили.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53


Назад към Социални дейности

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта