Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как се приготвят печени ябълки и круши?

24 Окт 2017, 14:32

Много обичам печени ябълки, но нещо не ми сеп олучват, когато ги ям приготвени от друг са ми много вкусни, аз ако ги направя сякаш нещо им липсва. Единственото, което правя е да ги поръся с малко захар и да им сложа канела,след което ги пека,докато станат меки и вкусни. :roll:
Явно подправките не са достатъчни, защото стават доста безвкусни и по-скоро кисели, отколкото да са сладки и приятни за ядене. :roll: Как ги правите вие печените ябълки, за да са вкусни и добри?

Re: Как се приготвят печени ябълки и круши?

24 Окт 2017, 15:40

Аз си ги намазвам обилно с мед, захар и после слагам канела, пека и отново поливам с малко разтопен мед и хапвам. Много ги обичам, но ги подслаждам твърде много и избягвам.

24 Окт 2017, 19:53

Изрязваш си ябълките капачетата им и ги почистваш отвътре, слагаш бадеми и пълниш с мед, печеш до готовност, накрая слагаш орех отгоре и гарнираш със сода, който са пуснали. Голяма вкусотия, дори не добавям канела!

25 Окт 2017, 09:58

И на мен винаги са ми билли кисели и не ми харесват - ябълките главно, крушите са друго нещо, те са много сладки и с тях се получава. Не им слагам мед, ами ги поръсвам обилно със захар и след като се изпекат разтопявам мед и му слагам ванилия и поливам.
Добави отговор
Отиди на страница: