ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот apostoloff » 31 Окт 2017, 07:20

ДЕСЕТ ПРАВИЛА ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ТЕЛЕСНОТО ТЕГЛО




Предлагам на вашето внимание десет правила за безболезнена редукция на телесното тегло. Те се основават на многобройни научни изследвания и са публикувани в американското издание Diets in Review.


1. Направете менюто си разноцветно!

Плодовете и зеленчуците са незаменим източник на целулоза, витамини, минерали и антиоксиданти. Те съдържат малко калории, създават усещане за ситост и се съчетават добре с всички ястия.

2. Хранете се редовно!

Когато се храните редовно, обмяната на веществата се извършва равномерно и калориите се изразходват през целия ден. Ако интервалът между приемането на храна е твърде голям, организмът се старае да изразходва по-малко енергия т.е. изгаря по-малко калории. Задължително закусвайте. Яжте не по-малко от 3 пъти всеки ден и от време на време похапвайте допълнително по-лека здравословна храна.

3. Дайте време на стомаха си!

От ранно детство ни учат да не похапваме преди обяд за да не развалим апетита си. В действителност приемането на малко количество храна може да предотврати преяждането. Усещането за ситост се появява след 10-15 минути и затова ние често изяждаме повече, отколкото е необходимо. Когато се храните у дома, обръщайте внимание на порциите. В ресторантите често сервират големи порции. Не се старайте да изяждате всичко.

4. Избирайте пресни продукти!

За да могат продуктите да се съхраняват по-дълго време, в тях се добавят всевъзможни консерванти, а това често води до намаляване на съдържанието на техните витамини и други полезни вещества. Старайте са да употребявате по-малко полуфабрикати, защото те са високо калорични, по-мазни и по- солени.

5. Движете се!

Човешкият организъм не е приспособен за безкрайно седене на бюрото. За да запазите своето здраве, вие трябва да се движите. Натоварването укрепва мускулите и сърцето, подобрява съня и настроението. Не е важно дали спортувате в спортната зала или просто се разхождате около дома си – главното е да се движите.

6. Поглезете се!

Много от вкусните неща са вредни, но без тях се живее много по-трудно. Ако постоянно се лишавате от нещо, можете да се “пречупите” и да изядете наведнъж твърде голямо количество от “забранената храна”. Хапнете си от най-любимото, но бъдете умерени.

7. Четете етикетите!

Ако не знаете съставките на продукта (т.е. ако те не са посочени на опаковката), по-добре не рискувайте и оставете продукта в магазина. Същото се отнася и за продуктите с безкрайно много съставни компоненти. Обръщайте внимание дали са посочени калориите и съдържанието на мазнини за една порция или за цялата опаковка.

8. Консумирайте пълнозърнест хляб!

Белият хляб няма никаква стойност, докато пълнозърнестият е богат на целулоза и други полезни вещества. Той е способен да ни предпази от резките спадове в нивото на гликоза и удължава чувството за ситост.

9. Избирайте “правилните” мазнини!

Мазнините не винаги са вредни. Наситените мазнини действително способстват за натрупването на излишни килограми и предизвикват сърдечно-съдови заболявания, но ненаситените са полезни за организма. Можете спокойно да използвате зехтин за подправяне на салата си. А и за приготвяне на ястия.

10. Избягвайте “течните” калории!

В една единствена чаша кола се съдържа твърде много захар. Всеки ден в стомаха заедно с напитките попадат излишни калории, които не създават чувство за ситост, но способстват за добавянето на излишни килограми. Рекламата обикновено толкова добре представя тези напитки, че човек ги смята за полезни и не обръща внимание на захарта, която се съдържа в тях.


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 69
Регистриран на: 09 Сеп 2012, 04:38
Местоположение: София

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот Jully » 31 Окт 2017, 09:56

Определено това основни правила, които трябва да се спазват при отслабване. Една пълноценна закуска няма как да навреди, даже може да действа добре и да раздвижи метаболизма. Но напоследък се появи модата пък да не се закусва, или да се ядат само някакви плодове.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот kalina_216 » 31 Окт 2017, 10:50

И аз мисля, че тайната е в редовното хранене, без пакетирани храни, без обикновен бял хляб, без тестени храни и редовната консумация на зеленчуци, не толкова на плодове. Всеки ден трябва да присъства в менюто зеленчук.
Аватар
kalina_216
 
Мнения: 292
Регистриран на: 23 Мар 2017, 12:24

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот Elica » 31 Окт 2017, 12:05

Съгласна съм, че не трябва да се гласува, но всяка една промяна в ежедневните навици изисква усилие.
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот Ваня Стойчева » 01 Ное 2017, 10:43

Нещо много важно е да се намалят порциите. Не може една порция да е от 300 грама и отделно да има я салата, я туршия, такия и хляб, дори и той да е пълнозърнест. :!: Малките порции и да усещаме малко глад накрая на храненето са важни за добрата функция на тялото и реалното отслабване.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот fawla » 01 Ное 2017, 11:05

Всички казват, че е толкова лесно, ама почне ли да се слабее, се оказва, че не става така магически, както ни се иска, а все се случват някакви там спиращи обстоятелства.
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот vanessa_ » 02 Ное 2017, 11:59

Редовно движение, редовно хапване на полезни храни - най-вече зеленчуци, това е основното. Аз след раждането успях вече да сваля 3 килограма, при положение, че започнах преди месец, само като започнах да вечерям салата.
vanessa_
 
Мнения: 337
Регистриран на: 10 Окт 2016, 13:41

Re: ОТСЛАБВАЙТЕ БЕЗ УСИЛИЯ И ЛИШЕНИЯ

Мнениеот amoreamore » 02 Ное 2017, 12:07

Диетите са много трудни, затова трябва да се промени режима на хранене, като цяло и той да стане ежедневие. Спазванаето на някои прости правила биха помогнали, най-важното е да не се преяжда, склонни сме да ядем много повече, отколкото се нуждае тялото ни.
Аватар
amoreamore
 
Мнения: 61
Регистриран на: 03 Апр 2017, 14:15


Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта