В миналото ли останаха многодетните семейства?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Re: В миналото ли останаха многодетните семейства?

Мнениеот Тъжна Луна » 15 Мар 2018, 15:08

Monika_Spasova написа:Вчера по новините слушах за двама лекари, които имат 3 деца и планират четвърто. Зазвуча ми супер. И се замислих, че аз не познавам хора с повече от две деца. Дори на тези с две деца им се гледа като на герои, а какво остава за повече. :shock:
Само че няма какво да се лъжем, живеем в много по-добри времена от нашите прародители,които са имали по 5-6-7, че и 10 деца. А ние не раждаме, защо?! Каква е причината многодетните семейства да останат в миналото, дали всичко е заради парите? Но съм сигурна, че всеки може да отлгеда и едно и 5 деца, стига да има желание,в иждаме го и при по-бедните, точно те раждат повече. Каква ае причината да имаме малко деца?

а-а, без такива примери с по 10 деца! Едновреме така са ги изцвъквали, защото смъртността е била висока и не се знаело кое ще оцелее. аз познавам многодетни семейства впрочем. Фатката е да се престрашиш на две, от там нататък всяко следващо е по-лесно. но много се мрънка как нямао деца, обаче видят ли някоя бяла българка с повече от три деца се почва с квалификациите от типа - ква е па тая, що ги е раждала като не може да ги гледа и тн. ама никой не мисля как да й помогне. държавата предпочита да й вземе децата и да плаща на приемен родител да ги гледа. :banghead:
Аватар
Тъжна Луна
 
Мнения: 259
Регистриран на: 23 Фев 2018, 13:11

Re: В миналото ли останаха многодетните семейства?

Мнениеот Frac » 15 Мар 2018, 15:25

Освен парите, което е доста голяма и важна причина, ангажиментите, стресът и недоимъкът също са водещи причини. Отделно преди години хората са имали повече деца, но тогава се е живеело в едни фамилни къщи, където, нали се сещате - всички са заедно и си помагат ( и се карат разбира се :) ). Днешно време всеки гледа да се отдели, гони разписания, винаги бърза и все не остава време и пари. Измежду тези неща се справяме със семейството и децата.
Аватар
Frac
 
Мнения: 613
Регистриран на: 23 Фев 2018, 17:55

Re: В миналото ли останаха многодетните семейства?

Мнениеот Ванила » 09 Яну 2019, 16:58

Определено не са много, но все пак забелязвам около мен една тенденция за повече от едно дете. Имам поне 3 познати мами на по три деца. Което пак е постижение. Надявам се да се запази тази тенденция на по 2-3 деца. Иначе ромите ще ни завладеят...
Ванила
 
Мнения: 57
Регистриран на: 25 Ное 2018, 12:35

Re: В миналото ли останаха многодетните семейства?

Мнениеот marsu » 09 Яну 2019, 17:29

Те вече са ни завладели и наистина така ще стане, разумните хора не се размножават, без да могат да покрият разходите по децата си. А и то не е само това, следват от там нататък и ангажименит по гледането, дали можете да разчитате на някой или не, дали е удачно да се отсъства толкова от работа и т.н. списъкът е буквално безкраен.
Аватар
marsu
 
Мнения: 1183
Регистриран на: 20 Мар 2015, 15:25

Re: В миналото ли останаха многодетните семейства?

Мнениеот Dalia » 09 Яну 2019, 18:54

Причините всеки сам си ги знае за себе си. Аз лично имам 2-ма сина и ако зависиеше само от мен щях да имам и повече от 2 деца. Но мъжът ми е този, който каза, край до тук и така. Околко мен само аз съм с две деца, всичките ми приятелки приключих, според тях отчитането си, с едно дете. Голям е и процентът на приятелките ми, на които им се наложи да направят инвитро, а две от тях си осиновиха дете. Не зная, на какво се дължат тези репродуктивни прблеми, но в последно време за съжаление са масово явление. :sad:
Dalia
 
Мнения: 391
Регистриран на: 12 Фев 2013, 17:10

Re: В миналото ли останаха многодетните семейства?

Мнениеот Роуз » 17 Яну 2019, 16:03

Абе, има сякаш някакво съживяване, поне за желание да имат семействата по две деца. Че то преди по едно имаха повечето.
За три вече се иска много смелост и стоицизъм, поне в България.
Роуз
 
Мнения: 69
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Предишна

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта