На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот skyfly » 24 Ное 2017, 11:59

Според проучване, 81% от българите са казали, че мястото на жената е вкъщи да се грижи за дома и за семейството, а аналогично, мъжете да работят. само че какво се случва на практика, жените работят редом с мъжете, но продължават да робуват и на разбиранията на тези 81%, които настояват жената да бъде и домакиня и да си стои в кухнята, където й е мястото.
Какво е вашето мнение, къде е мястото на жената или вече спокойно можем да кажем, че в България има равенство между половете?
Аватар
skyfly
 
Мнения: 384
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот Lollipop » 24 Ное 2017, 13:06

Не знам направо как да оформя мисълта си. Всички жени работят - айде, да не са всички, но по-голямата част, но и всички те се грижат за дома си - да е сготвено, изчистено, изпрано, изгладено, измито, децата да са с чисти и здрави дрехи, проектите и училището им да не изостават. Какво се получи, че чрез равенството с мъжете се принудихме да вършим още тон неща.
Аз нямам против да стоя у дома до печката, но мъжът ми да осигурява доходи, толкова, че да ни стигат да живеем както сега, или по-добре. Тогава ще готвя по цял ден и ще пия кафенце с приятелките си, обсъждайки вечерята. А когато мъжът ми се върне, с коса на големи букли и лек грим ще го посрещам с почитание. Вечер в леглото, ще следвам съветите на жените, които са били домакини и ще демонстрирам, че не ми харесва. А кой знае, ако съм достатъчно добра, може да правим секс само толкова пъти, колкото деца имаме. :cheerleadersmileygirl:
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот Snejna » 24 Ное 2017, 13:53

Съгласна съм, че жените в наши дни имат голяма отговорност, повече, отколкото са имали преди. Но не е изкоренено това, че тя само трябва да се грижи за домакинството, затова толкова много жени в наши дни страдат от депресии, защото те просто нямат време за себе си. Баба ми ми е разказвала, как всеки ден си сплитала косата, как се гласяла, обличала си хубави дрехи, работела като картинка, а ние повечето сме като изтървани, ако се срешем поне след баня е добре.. Мъжете не помагат, но ето защо - те смятат, че жената поне вечерта си е намерила мястото в кухнята!
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот ednajena » 25 Ное 2017, 14:51

Кухнята е място за всички. Цялото семейство следва да прави в кухнята това, което иска да получи от нея – вкусна и полезна храна, домашен уют, ред и чистота. Всеки е длъжен да допринася с нещо – мъжът, жената, децата, по-старото поколение, ако живеят заедно. Жената работи навсякъде, взема важни решения от държавно ниво до въпроси, отнасящи се за семейството. Следователно е толкова уморена психически и физически, колкото един мъж даже не може да си представи. Така че ако в обществото тя има място навсякъде, то и кухнята е място за всички. Българският мъж да не се ослушва, а да покаже, че е умен. Защото ако изразходи с глупостта си този безценен ресурс – жената, – скоро ще се окаже сам и безполезен, никому ненужен егоист. Знам, че има много мъже, които в кухнята се справят прекрасно. И не само там: и в магазина с тежките торби, и с пералнята, и с прахосмукачката. Така че да не чака жена му да се тръшне болна и погнусена от него.
ednajena
 
Мнения: 2
Регистриран на: 25 Ное 2017, 14:43

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот kalina_216 » 27 Ное 2017, 11:31

Жените в много случаи от желанието си да се еманципират, вършат и доста мъжка работа и това не е само служебните ангажименти. Говоря за смяна на бушони, ремонти у дома, само и само да не ангажират мъжа си или по-скоро, защото не им се чака той да се захване с нещо да свърши.
А готвенето и чистенето, сякаш естествено лягат на гърба на жените. Добре, че в наши дни младите момчета не са така мързеливи, като родителите си, та има надежда, че в скоро време напълно ще се изравнят нещата и няма да има 'на жената мястото е вкухнята'.
Аватар
kalina_216
 
Мнения: 292
Регистриран на: 23 Мар 2017, 12:24

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот Rali_hr » 28 Ное 2017, 10:51

Учудвам се, че в наши дни има все още такова мислене, макар че като знаем какви са Българските мъже и не се учудвам чак толкова много. Големи са ни байганьовци... жената е в кухнята, да им слага салатата, да им сервира и отсервира... а мъжете да си почиват, те се били изморили на работа.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот nefertiti » 28 Ное 2017, 13:26

Ще ми е мястото в кухнята, ако мъжът ми ми дава толкова пари, че да си харча за каквото си поискам и колкото искам. Иначе да не изказва подобно мнение.
nefertiti
 
Мнения: 1333
Регистриран на: 01 Фев 2016, 15:10

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот Elica » 28 Ное 2017, 13:46

nefertiti написа:Ще ми е мястото в кухнята, ако мъжът ми ми дава толкова пари, че да си харча за каквото си поискам и колкото искам. Иначе да не изказва подобно мнение.

Точно така, трябва да може да те издържа на 100% за да може да иска жената да стои и само да гледа къщата, като не се случва това нещо, значи трябва да си трайка. :mrgreen:
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот rali06 » 28 Ное 2017, 18:54

Много ясно. Да дават пачките и да ни издържат, ако имат претенции. Ние сме жени, не роботи. Не можем да работим, готвим, чистим, деца да гледаме. Ама те мъжете такива обичат да си избират за жени - прислужници. :lol: Дето се вика в повечето случаи всичко е интереси..

Пък да ви кажа аз след работа съм толкова уморена, че абсурд да готвя. Или ще ходим някъде на ресторант или няма да ядем. :lol:
rali06
 
Мнения: 211
Регистриран на: 28 Сеп 2017, 17:20

Re: На жената мястото е в кухнята - съгласни ли сте?

Мнениеот svetlozara » 29 Ное 2017, 10:28

rali06 написа:Пък да ви кажа аз след работа съм толкова уморена, че абсурд да готвя. Или ще ходим някъде на ресторант или няма да ядем. :lol:

Ох, милата :) Представяш ли си как всяка вечер излизаш и плащаш по 30-40 лева за вечеря за теб и за семейството ти? :?: Доста финансово разположен мъж трябва да си намериш.. :mrgreen:
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта