Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

29 Ное 2017, 13:57

Опитвала съм да приготвям пилешки крилца с подправки, но не стават така вкусни като тези, които съм яла навън. Слагам обикновено сол, пипер, някаква пикантна подправка и куркума, но не ми харесват.
Пробвала асъм да направя панирани, но пък се притеснявам, че отвътре ще останат сурови, ве пак ако ги пека, ми отнема около час приготвянето им. :roll:
Вие как правите крилцата така, че да са вкусни и с много аромати и вкусове, наиситна да събуждат желанието на човек да ги изяде..? А как се получава този лъскав външен вид?

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

30 Ное 2017, 10:51

Голям съм им майстор, пърго ги овалвам в подправки - черен пипер, сол, червен пипер и куркума, запичам ги почти до готовност, като ги въртя поне веднъж, за да се изпекат и от долната страна. Когато са позапечени ги намазвам със сос барбекю, след което пак пека, пак завъртам, пак намазвам, обръщам и готово - идеални за ядене стават. :mrgreen:

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

30 Ное 2017, 13:07

Аз ги пека намазани с майонеза. Накрая ги поливам с балсамов оцет и мед и запичам за още кратко.

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

30 Ное 2017, 13:30

Аз крилца хич не обичам. Много са мазни и няма никакво месо по тях. Но с мед наистина стават по-вкусни.

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

30 Ное 2017, 13:32

По-мазнички са, идеално мезе за бира. Правя ги с подправки, но им трябва сосче, с което да се поливат.

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

30 Ное 2017, 13:33

Моята рецепта е следната: първо приготвям марината, в която крилцата престояват поне 4-5 часа, може и цяло денонощие. Маринатата съдържа равни части (примерно по половин чаена чаша) лимонов сок, бяло вино, соев сос, олио, 1 пълна супена лъжица горчица, 2 чаени лъжички джинджифил, 3-4 скилидки чесън (пресовани), 2 супени лъжици мед.
След като престоят в маринатата, ги подреждам в тава, покривам с фолио и пека на силна фурна около 30 минути. След това махам фолиото и пека още 15 минути, за да се запекат добре. Стават страхотни и години наред бяха едно от любимите неща за тийнейджърските купони на дъщерите ми. По 5 кила крилца съм правила и нищо не оставаше :)
Обикновено ги сервираме с прясна салата и някакво сосче за топене (сос барбекю или прословутата апетитка на майка ми).

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

01 Дек 2017, 10:22

рецепти има много, аз обаче, от както намерих сос бъфало, правя само с него, нали си казват ,че крилцата са си бъфало направо по света. Много добре ми се получават, запичам ги после ги слагам в соса да се омажат от всички страни и връщам във фурната докато се запече соса и ги запечата. Много вкусни се получават.

Re: Каква е вашата тайна за вкусни пилешки крилца?

11 Яну 2018, 12:36

Ние у дома също хапваме често пилешки крилца, сама си ги заделям от пилетата, когато ги колим. :chickencatch:
Замразявам си ги и така. Приготвям ги глазирани с балсамов сос и мед, или с барбекю сос, понякога със сладко - лют сос.
Варианти са много, стига човек да иска да експериментира. :cheerleaderkid:
Добави отговор
Отиди на страница: