Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
29 Ное 2017, 13:57
Опитвала съм да приготвям пилешки крилца с подправки, но не стават така вкусни като тези, които съм яла навън. Слагам обикновено сол, пипер, някаква пикантна подправка и куркума, но не ми харесват.
Пробвала асъм да направя панирани, но пък се притеснявам, че отвътре ще останат сурови, ве пак ако ги пека, ми отнема около час приготвянето им.
Вие как правите крилцата така, че да са вкусни и с много аромати и вкусове, наиситна да събуждат желанието на човек да ги изяде..? А как се получава този лъскав външен вид?
30 Ное 2017, 10:51
Голям съм им майстор, пърго ги овалвам в подправки - черен пипер, сол, червен пипер и куркума, запичам ги почти до готовност, като ги въртя поне веднъж, за да се изпекат и от долната страна. Когато са позапечени ги намазвам със сос барбекю, след което пак пека, пак завъртам, пак намазвам, обръщам и готово - идеални за ядене стават.
30 Ное 2017, 13:07
Аз ги пека намазани с майонеза. Накрая ги поливам с балсамов оцет и мед и запичам за още кратко.
30 Ное 2017, 13:30
Аз крилца хич не обичам. Много са мазни и няма никакво месо по тях. Но с мед наистина стават по-вкусни.
30 Ное 2017, 13:32
По-мазнички са, идеално мезе за бира. Правя ги с подправки, но им трябва сосче, с което да се поливат.
30 Ное 2017, 13:33
Моята рецепта е следната: първо приготвям марината, в която крилцата престояват поне 4-5 часа, може и цяло денонощие. Маринатата съдържа равни части (примерно по половин чаена чаша) лимонов сок, бяло вино, соев сос, олио, 1 пълна супена лъжица горчица, 2 чаени лъжички джинджифил, 3-4 скилидки чесън (пресовани), 2 супени лъжици мед.
След като престоят в маринатата, ги подреждам в тава, покривам с фолио и пека на силна фурна около 30 минути. След това махам фолиото и пека още 15 минути, за да се запекат добре. Стават страхотни и години наред бяха едно от любимите неща за тийнейджърските купони на дъщерите ми. По 5 кила крилца съм правила и нищо не оставаше :)
Обикновено ги сервираме с прясна салата и някакво сосче за топене (сос барбекю или прословутата апетитка на майка ми).
01 Дек 2017, 10:22
рецепти има много, аз обаче, от както намерих сос бъфало, правя само с него, нали си казват ,че крилцата са си бъфало направо по света. Много добре ми се получават, запичам ги после ги слагам в соса да се омажат от всички страни и връщам във фурната докато се запече соса и ги запечата. Много вкусни се получават.
11 Яну 2018, 12:36
Ние у дома също хапваме често пилешки крилца, сама си ги заделям от пилетата, когато ги колим.
Замразявам си ги и така. Приготвям ги глазирани с балсамов сос и мед, или с барбекю сос, понякога със сладко - лют сос.
Варианти са много, стига човек да иска да експериментира.