Проблем с простатата?

Проблем с простатата?

Мнениеот Dancho123 » 29 Ное 2017, 20:19

Здравейте, мъж на 27 години съм. От известно време имам редица оплаквания с половата/уринарната система. Не съм сигурен дали всички симптоми са свързани помежду си, за това търся съвет към какъв специалист да се обърна - дали уролог или друг. Също, ако може да ми дадете насока какво би могло да е заболяването/проблема, ще съм много благодарен! Повечето ми оплаквания се появиха долу-горе по едно и също време, а ето ги и тях:

често уриниране. А понякога имам чувството, че не съм се доизходил, но когато се опитам да уринирам нищо не става; усещане за тежест/дискомфорт, а понякога и лека болка ниско долу в корема. Случва се чувството да е като пулсиране, особенно когато съм под стрес, или взимам топъл душ това пулсиране са засилва; урината ми често е мътна, понякога направо прилича на бяла утайка; почти винаги когато ходя по голяма нужда отделям секрет от пениса (предполагам секрет от простатата). Също така когато ходя по голяма нужда забелязах че понякога с екскрементите се отделя и нещо като слуз; от както имам тези проблеми започнах и да еякулирам преждевременно, сякаш пенисът ми е станал по-чувствителен на физически стимул; и най-странното ми оплакване е, че понякога имам чувството че ме втриса и че вдигам температура, и това втрисане е съпътствано с полов нагон, който е доста по-силен от нормалното
Dancho123
 
Мнения: 7
Регистриран на: 29 Ное 2017, 19:56

Re: Проблем с простатата?

Мнениеот Локумът » 30 Ное 2017, 10:46

Без да съм специалист ти казвам да отиваш на уролог. Обикновено той се занимава с проблемите при мъжете. Иди да видиш какво ще ти каже той, след като имаш проблем и с урината, лекаря,който трябва да търсиш е такъв.
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Проблем с простатата?

Мнениеот Dancho123 » 30 Ное 2017, 20:34

Локумът написа:Без да съм специалист ти казвам да отиваш на уролог. Обикновено той се занимава с проблемите при мъжете. Иди да видиш какво ще ти каже той, след като имаш проблем и с урината, лекаря,който трябва да търсиш е такъв.


И аз така предположих, но въпреки всичко бих искал мнение на специалист относно симптомите, и какви изследвания би трябвало да се правят
Dancho123
 
Мнения: 7
Регистриран на: 29 Ное 2017, 19:56

Re: Проблем с простатата?

Мнениеот FramarLekari » 08 Дек 2017, 12:44

Здравейте, Dancho123!

Имали ли сте наскоро рисков сексуален контакт? Под "рисков" разбирайте полов контакт без презерватив (с нов партньор или анален секс), множество партньори или честа смяна на партньорите.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Проблем с простатата?

Мнениеот Dancho123 » 11 Дек 2017, 19:09

Framar написа:Здравейте, Dancho123!

Имали ли сте наскоро рисков сексуален контакт? Под "рисков" разбирайте полов контакт без презерватив (с нов партньор или анален секс), множество партньори или честа смяна на партньорите.

С уважение,
Фрамар


Не, в периода в който имам тези оплаквания, а и преди това не съм имал каквито и да било контакти - нито рискови, нито с предпазни средства... И само да вметна, че миналата седмица ходих на уролог, правиха ми излседвания на кръв и урина и ме гледаха на ехограф и не откриха каквито и да било проблеми. В момента чакам да ми излязат изследванията на еякулата, а мевду временно ми предписаха Ципролон таблетки, Мелбек таблетки и Темпалгин таблетки, но към момента не съм забелязал каквито и да било подобрения
Dancho123
 
Мнения: 7
Регистриран на: 29 Ное 2017, 19:56

Re: Проблем с простатата?

Мнениеот bemy » 02 Фев 2019, 14:28

Заради често нощно уриниране и слаба струя посетих уролог. Установи се увеличена простата, слаба струя и остатъчна урина. PSA в норма. Започнах Омник Токас по 1 т сутрин след хранене. Спомена ми се, че следващата стъпка е операция. След месец и половина реших да се прегледам при друг лекар. Казва ми, нищо подобно, простатата е напълно добре, абс.нормална. Но пак има остатъчна урина. Смени ми Омник с Урорек 8 мг по 1 т вечер. Като чета листовките, за едно и също нещо са и двете и не мога да разбера защо беше смяната. Като че ли Урорек е с повече странични ефекти. Всъщност кое от двете е по-малкото "зло"? Освен това ми добави и Пермиксон 160 мг по 1 т 2 пъти на ден. Страх ме е да започна Урорек, а от Омник нямам до сега някакви оплаквания от нежелани реакции, освен че намаля значително количеството на спермата. Освен това за високо кръвно приемам Туинста 80/5 по 1 т сутрин на гладно. Не знам какво да правя и по кой път да продължа лечението? Моля за съвет !
bemy
 
Мнения: 26
Регистриран на: 30 Юни 2014, 17:17


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с урология и бъбречни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта