Кога е удачно да се правят изследвания за простатит?

Кога е удачно да се правят изследвания за простатит?

Мнениеот Dancho123 » 05 Дек 2017, 19:22

Здравейте, имам оплаквания свързани с простатата, но те не са постоянни - симптомите може да се появят за ден, два или дори седмица и после да отшумят за определено време. Въпросът ми е кога е най-удачно да си направя преглед и/или изследвания? Когат симптомите ми се обострят, или в случай че проблемът е хроничен няма значение кога се правят излседванията?
Dancho123
 
Мнения: 7
Регистриран на: 29 Ное 2017, 19:56

Re: Кога е удачно да се правят изследвания за простатит?

Мнениеот klarissa » 06 Дек 2017, 10:50

Според мен няма проблеми да отидеш по всяко време на лекар, така или иначе със сигурност си лечат последиците. Досега трябваше да направиш консултация, въпреки отшумяващите симптоми, просто отиди и се прегледай, ако има нужда да се прави нещо допълнително, когато има пик в дискомфорта, ще те извикат точно тогава. Не отлагай прегледа, отивай, направи го и да минава, да не го мислиш. Не е кой знае колко страшно, ясно ми е защо отлагаш, но не е кой знае каква работа, ще те прегледат и толкова, не е болка за умиране.
klarissa
 
Мнения: 133
Регистриран на: 17 Мар 2017, 15:57

Re: Кога е удачно да се правят изследвания за простатит?

Мнениеот FramarLekari » 08 Дек 2017, 12:43

Здравейте, Dancho123!

Не е необходимо да изчаквате определен момент, за да отидете на лекар.

Даже е препоръчително да се консултирате със специалист възможно по-скоро, който чрез внимателно снета анамнеза, физикално изследване, оценка на съпътстващите признаци и симптоми, както и допълнителни лабораторни, инструментални и образни изследвания, ще определи основната причина за Вашите оплаквания.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с урология и бъбречни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта