Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Мнениеот Ruminia » 11 Дек 2017, 22:30

През уикенда за първи път водихме детето ни на мола, на един детски филм. След киното ни поиска пуканки и започна заедно с приятелчетата да яде. Видях, че малко се лигавеха, като си мачкаха пуканките по устните, но не обърнах внимание голямо. Не продължи дълго, с приятелчетата си намериха друго занимание.
След 2 часа, вече у дома, съпругът ми ме попита дали се е случвало нещо? Цялата устна на момиченцето ни беше в червени петна, точно там, където си мачкаха пуканките.
Измих я добре /отново/ и дадох Ксизал.
Посърбя я малко и до сутринта беше добре.
Но възможно ли е да има алергия от пуканките в мола? Нещо от мазнините? Или оцветители/овкусители? Или е просто случайност? Имате ли подобни случаи и вие?
Ruminia
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Дек 2017, 22:25

Re: Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Мнениеот Pipilota » 12 Дек 2017, 10:18

Сол. Това е раздразнило устата на дъщеря ви, все пак като досега не е яла пуканки, изяла е повече и сами казвате, че се е плюнчила излишно, ето го резултата. Знаете какво става, когато чоплите дълго време семки, от солта се раздразват устните. При пуканките също има твърди "режещи" частици, както при слънчогледовите семки. Така че съвсем естествено, че ще се наранят устните й. Няма защо да се притеснявате, нито е трябвало да приемате противоалергични.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Мнениеот Lollipop » 12 Дек 2017, 11:43

И според мен е от солта, която е изяло детето. Не вярвам да има алергия към пуканките, тези, които ядете от сергиите, или пък си купувате за микровълновате не са по-различни.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Алергия от пуканки от киното в мола...възможно ли е?

Мнениеот rabotnata pchela » 13 Дек 2017, 10:50

Ако е имало голямо подуване, зачервяване, зачервени очи, може и да е било алергия, но ако е малко, може да е раздразнение от солта и твърдите частици в пуканките. Като са малки дечица и се плюнчат още. Не се притеснявайте и избягвайте пуканките, докато не порасне малко да може да ги дъвче без излишно плюнчене :)
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с алергология и имунология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта