Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот Kaya » 04 Яну 2018, 11:27

Тези дни много се говори за приемането на Истанбулската конвенция и че едва ли не, вече ще има всепризнат трети пол, ще се разрешат еднополовите бракове, а децата ни ще имат изпити по травестицизъм и хомесексуализъм.
Мислите ли, наистина сериозно, че подобни промени ще се случат, примайки тази конвенция?
Всъщност, в основата си не касае ли грижа за жените и намаляването на тормоза над жени, за равни права, нещо,което все още не се случва в много държави, та дори и в нашата в някои случаи.
Изобщо, защо не се обръща внимание на основното - проблемите свързани с домашното насилие и тормоза над жени, а се говори за трети пол, за еднополовите бракове? Това са неща, които не се случват с подписването на конвенцията, но ние имаме навика да правим от мухата слон и винаги да коментираме и да гледаме най-лошото.
Вие какво мислите за конвенцията?!
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот silver933 » 04 Яну 2018, 11:45

Изобщо не ме притеснява, не вярвам, че някой ден или поне не близките години ще се разрешат нетрадиционни бракове. Това са някакви неща, които трябва да се подписват, че да не се деилм от останалите както се казва.
неподписването на това нещо, главно дава сигнал, че ние не сме съгласни с защитата на жените и не искаме да инвестираме в намаляването на домашното насилие над жени.
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот S_Milenska » 04 Яну 2018, 12:22

Хората толкова много се страхуват децата им да не научат, че има и различни, че направо е плашещо. Не ни ли омръзна да живеем в омраза? Никога няма да изчезнат гейовете, трансексуалните и т.н., защо да не приемем съществуването им? Кой ни гарантира, че те са извратени, задължително?
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот Monika_Spasova » 04 Яну 2018, 20:28

Не мисля, че ще признаят третия пол, нито, че ще разрешат еднополовите бракове и т.н. За пореден път преувеличаваме, нека да не изпадаме в крайности, които всъщност никой не ни натрапва, ако се замислите.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот Snejna » 05 Яну 2018, 11:30

Аз съм против, за мен това е ясен знак, че съвсем скоро ще се започнат спрягания и учения за транс и всякакви сексуални, които се определят, защото така си искат! До къде стигнахме, по света има случаи, в които родители наричат детето си "ТЕ", за да не го определят по пол, да може само да реши. Това не сбърква ли психикат на детето повече от това, да знае, че има момичета и момчета - точка.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот vanusha » 05 Яну 2018, 13:28

Не ме притеснява изобщо. :roll: няма как вечно да се правим, че не съществуват различни, те стават все повече, трябва да се запознаем с тях, за да знаем какво точно не харесваме у тях.
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Re: Притеснява ли ви Истанбулската конвенция?

Мнениеот frezia-o » 28 Фев 2018, 16:18

Прави ми впечатление, че не се е развихрила дискусия. Може би, защото на хората вече им омръзна. Има нещо,което не бива да се забравя и то е, че в документа става дума преди всичко за защита на жените от насилие. Друг е въпросът дали нашите закони са недостатъчни, че ни трябва още един. Но е права и Snejna, че е абсурдно и направо си граничи с безумието решението да наричаш детето си "те" и да чакаш то само да се определи. Биологичните полове са два и това не подлежи на никакъв коментар. Що се отнася до различните и това е тема, която заслужава внимание. Да те съществуват и не бива отношението към тях да е като към същества от друга планета, но и на мен вече ми идва повече демонстрацията, която проявяват някои от тях. :oops:
frezia-o
 
Мнения: 30
Регистриран на: 23 Фев 2018, 15:09


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта