Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
16 Яну 2018, 12:20
Моите у нас много обичат мляко с ориз, пробвала съм няколко пъти да направя, но все безуспешно. Млякото ми сякаш идва малко, ориза поема всичко и става много твърдо и .. далеч от вкусното.
Как го правите така, че да остане сравнително кремообразно дори и часове, след като е приготвено? Има ли някаква тънкост и каква е тя, за да се приготви идеалния десерт, който е толкова любим на малки и големи.
Къде е тайната?
16 Яну 2018, 12:46
Пробвай следващия път да свариш ориза във вода, след което добави мляко и тогава няма да ти поеме толкова от течността. И сложи повече мляко, да не ти се свиди.
16 Яну 2018, 13:07
И аз варя ориза първо в малко вода, после доварявам в млякото,ама повечко. И все пак трябва да се яде скоро след като е сготвено, не може да стои.
17 Яну 2018, 10:47
И според мен грешката е, че слагаш малкао мляко, а в същото време вариш ориза само в него. Почти готовия ориз, варен във вода, се слага в прясното мляко, което на 1 чаша ориз трябва да е поне 3 чаши вода. ;)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.