Прием на Примолут

Прием на Примолут

Мнениеот Cherry » 18 Яну 2018, 01:50

Тъй като не мога да пиша тема в Акушерство и гинекология, пиша тук. При продължителен прием на противозачатъчни Жанги, 6 месеца след спирането им ми откриха кисти на яйчниците. Отидох на преглед, защото цикълът не ми идваше и тогава ги откриха. Изписаха ми Примолут и след като ми дойде цикъла да почна отново с Жанги и щяхме да следим кистите. Реших да отида за второ мнение, този гинеколог веднага реши нищо да не пия, направо ме записа за операция. Следователно отивам за трето мнение. Преди да отида при третия гинеколог, цикълът ми идва без прием на каквито и да било хапчета. Третия гинеколог каза, че няма кисти, вероятно са се спукали при цикъл, мога при следващия да започна противозачатъчните и т.н. Това става края на ноември. Декември цикъл няма, януари също. По календар за януари месец ми закъснява с 15 дни. Направих си тест за бременност - отрицателен. Смятам да започна да пия Примолут така, както ми го изписа първият гинеколог. Според мен не би трябвало да има проблем. Вие какво мислите?
И още един въпрос - пушач съм, но смятам да спра цигарите, главно заради медикаментите, които ще приемам, тъй като е противопоказно. Колко дни след като съм спряла мога да започна да приемам Примолут?
Cherry
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Яну 2018, 01:30

Re: Прием на Примолут

Мнениеот FramarLekari » 19 Яну 2018, 13:00

Cherry написа:Тъй като не мога да пиша тема в Акушерство и гинекология, пиша тук. При продължителен прием на противозачатъчни Жанги, 6 месеца след спирането им ми откриха кисти на яйчниците. Отидох на преглед, защото цикълът не ми идваше и тогава ги откриха. Изписаха ми Примолут и след като ми дойде цикъла да почна отново с Жанги и щяхме да следим кистите. Реших да отида за второ мнение, този гинеколог веднага реши нищо да не пия, направо ме записа за операция. Следователно отивам за трето мнение. Преди да отида при третия гинеколог, цикълът ми идва без прием на каквито и да било хапчета. Третия гинеколог каза, че няма кисти, вероятно са се спукали при цикъл, мога при следващия да започна противозачатъчните и т.н. Това става края на ноември. Декември цикъл няма, януари също. По календар за януари месец ми закъснява с 15 дни. Направих си тест за бременност - отрицателен. Смятам да започна да пия Примолут така, както ми го изписа първият гинеколог. Според мен не би трябвало да има проблем. Вие какво мислите?
И още един въпрос - пушач съм, но смятам да спра цигарите, главно заради медикаментите, които ще приемам, тъй като е противопоказно. Колко дни след като съм спряла мога да започна да приемам Примолут?


Здравейте, Cherry!

Не можем да се ангажираме с препоръчителна терапия, тъй като е необходим преглед и изследвания, на базата на които лекар специалист ще предпише подходящо лечение.

При прием на подобен вид медикаменти тютюнопушенето увеличава риска от образуване на кръвен съсирек, като този риск е по-висок при жени над 35-годишна възраст, както и ако има други рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1624
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Прием на Примолут

Мнениеот Cherry » 29 Яну 2018, 13:11

Пих ги по предписание на лекар-гинеколог по схема. След като приключих с 5 дневния прием, на 3-тия ден цикълът ми дойде, но много оскъдно и вече 4-ти ден е така. Това може ли да се дължи на Примолут? На втория ден от цикъла почнах и приема с противозачатъчните. Нямам възможност в момента да отида на гинекологичен преглед и да направя консултация.
Cherry
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Яну 2018, 01:30


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта