Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот Lili_pili » 24 Яну 2018, 12:35

Разбирате ли наистина какво се казва под думата "джендър" или някой ви втълпи, че иде реч за нов пол, разрешаване и узаконяване на смяна на половете, еднополови бракове, травестит и т.н. всичко в реда на нещата.
Защо никой не се поинтересува какво означава думата "джендър" в Истанбулската конвенция? Някой може ли да каже какво е, наистина... знаете ли? И защо джендър е такъв голям проблем?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili
 
Мнения: 923
Регистриран на: 09 Яну 2015, 09:56

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот Lisica » 24 Яну 2018, 13:00

Джендър е социален пол, това е нещото, което отделя мъжете от жените от векове. и тук не говорим за травестити и подобни неща. Тук говорим, за това, че жената е затворена в кухнята, жената трябва да спазва определени обичаи, да се облича по определен начин, да слага червило, неща, характерни само за единия пол, това е джендър.
И докато ние имаме свободата да се обличаме с панталони, да работим като мъже, да си поръчваме храна, много жени нямат тази свобода и са принудени да спазват социалните норми на техния пол (да чистят, да готвят, да перат, да не шофират, да не противоречат на мъжа си и т.н.). Разбира се в това определие влизат и мъжете, джендър е също така мъжът ти да не може да носи рокля.
Но дали много мъже ще тръъгнат да носят рокли, дали децата ще се засегнат, ако ги научат, че няма лошо всеки да се представя в света така, както иска, или ще им хареса повече, да живеят с мисълта и с виждането, как всеки ден бащата пребива майката, защото може?
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот Jully » 25 Яну 2018, 09:57

Кому е нужно да се въвеждат нови понятия и да се дават определения? Нека всеки да гледа живота си и да го живее така,както смята за редно, без да излиза от общоприетите норми.
Не смятам, че джендър се отнася за равнопоставеност на половете, а всъщност се касае за различен пол, който ще може да се определя сам.
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот Stark » 25 Яну 2018, 12:46

Много е странно, как различни хора се опитват да наложат някакво значение на думата Джендър, която всъщност, означава пол. Не само, че не е правилно, но и не е смислено. Джендър е това, което е обяснила лисица и не означава нищо за полове,травестити и гейове.
Аватар
Stark
 
Мнения: 260
Регистриран на: 14 Мар 2017, 12:00

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот Jolene » 26 Яну 2018, 10:45

Дори и църквата се произнесе по темата с джендъра, за всички е много важно да се каже, че е нещо лошо.То наистина е лошо, само че не означава, че това са гейове, травестити и всякакъв друг вид..
Jolene
 
Мнения: 156
Регистриран на: 30 Апр 2017, 07:59

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот Pipilota » 27 Яну 2018, 10:33

Хора, които претендират, че са интелигентни не разбират значението на джендър и си мислят, че това са някакви гейски истории Ежедневно в работата ми възникват спорове по темата и все някой се изказва. Вече се отказах, всеки има право да е прост. Нека да сибият жените и да си мируват.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот echo » 29 Яну 2018, 14:22

Тази конвенция колкото е полезна, толкова е и вредна. Ние нямаме нужда от нея защото в България нямаме ,,Строги" закони към жените, законите са за всички - като цяло. Няма сексисъм и дискриминация към пол,етнос,религия..,както в Ислямския свят.
И ако трябва да цитирам Васил Левски:
- “Не ще бъде в нашата България , както е в турско сега… Всичките народи в нея щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от Бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът, и пр., каквито са, за всички еднакво ще е, само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в нашата България!”

Всеки, който се интересува от тази конвенция, може да изгледа това видео с прочит и разсъжденията на Стефан Симеонов и Пламен Пасков (Адвокат и бивш кандидат президент на Бълагрия).

Линк- https://www.youtube.com/watch?v=nZUJ8i9bSiA&t=7s
echo
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Яну 2018, 14:13

Re: Какво е Джендър и какъв е проблемът с него?

Мнениеот svetlozara » 30 Яну 2018, 11:09

Прекалява се с тази тема, хората са толкова чувствителни по въпроса да не да се защити нещо! Абе друго си е да ги бием тея жени и това е.
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта