Знам, че не обичате кренвирши, също и аз. Бяхме на гости при приятели, които живеят в чужбина. Като част от богатата трапеза ни поднесоха и топли кренвирши, от които си облизахме пръстите. Не съм уверена, че някога съм яла толкова добри кренвирши.Забелязах, че по тях имат малки дупчици. Ето каква се оказа тайната...
- Кренвирши - среден клас и нагоре, не че овкусяването не става и с евтините, но те са си просто шума
- обелват се и със клечка за зъби се набождат внимателно
- овалват се в смет от горчица, черен и бял пипер, мащерка, както и половин лимон /сокът му/
- оставят се да накиснат добре на стайна температура
- пекат се на слаба фурна, от всички страни, като под тях се постила хартия за печене
- често се обръщат, за да се издуят от всички страни
- след около 40-60 минути се оставят за 10 минути да поемат малко от температурата на стаята и се сервират
Изключително сочни и приятни на вкус!