26 Сеп 2018, 09:19
И начина на хранене е важен, ако не се приема достатъчно колаген, под формата на бульони, да речем, или супи , в които са се варило месо с кости, пак настъпват ставни проблеми, без значение от килограмите.
26 Сеп 2018, 15:11
И аз съм чувала, че е препоръчително да се правят супи особено от телешки джолан- оказват се много полезни точно заради колагена, който се отделя в бульона. Но това не е панацея, просто е препоръчително като здравословна храна. Разбира се от значение е и движението. Но закъсаш ли го сериозно само смяна на ставата оправя положението.
26 Сеп 2018, 17:16
annamaria написа:Съгласна съм, но има и доста слаби хора, които също имат ставни проблеми и се налага да се смени става. Така че не само килограмите са виновни за ставните проблеми. Спортистите също имат подобни главоболия.
Така е, и на слабите хора се иносват ставитв. Но при възрастните хора, ако се налага операция, а са с наднормено тегло, първо трябва да свалят килограми.
27 Сеп 2018, 16:09
То операциите за ставите са добре, ама после раздвижването е още половината работа, за да се счита за успешно преминал курс на лечение.
27 Сеп 2018, 16:53
annamaria написа:То операциите за ставите са добре, ама после раздвижването е още половината работа, за да се счита за успешно преминал курс на лечение.
Така е, след такава операция възрастните хора, често се залежават, а това може да се окаже фатално.
28 Сеп 2018, 15:57
Tinki написа:И аз съм чувала, че е препоръчително да се правят супи особено от телешки джолан- оказват се много полезни точно заради колагена, който се отделя в бульона. Но това не е панацея, просто е препоръчително като здравословна храна. Разбира се от значение е и движението. Но закъсаш ли го сериозно само смяна на ставата оправя положението.
Вярно ли е, че хрущялите са много полезни, както и рибата?
28 Сеп 2018, 16:18
Вярно е да, хрущялите са особено полезни, защото в тях има високо съдържание на колаген, който смазва ставните връзки и способства за преодоляване на бъдещи проблеми, но пак казвам, че това не е лечение, а просто подходяща храна, с която да подпомагаме организма си.
01 Окт 2018, 16:58
По въпроса за храните тука има дълъг списък на полезни храни за ставите:
https://www.facebook.com/Skin.Systems.O ... =3&theaterНе знаех, че в зелето има повече калций отколкото в млякото.
01 Окт 2018, 17:26
Невероятно е, но факт. Наистина в някои храни има повече калций, отколкото си мислим. И колаген и други полезни съставки. Затова превенцията си остава един от водещити критерии за добро здраве и състояние на костите.
08 Окт 2018, 17:30
Момичета, стискайте палци, баща ми утре е на преглед. Моля се да не се откаже в последния момент.