Проблем ли е, ако политическите ви пристрастия се различават (радикално)?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Проблем ли е, ако политическите ви пристрастия се различават (радикално)?

Мнениеот Eva.Milova3 » 02 Мар 2018, 18:21

Здравейте,
С приятеля ми напоследък много често се караме по политически въпроси. Семейството ми не е видяло нищо хубаво от времето на социализма, дядо ми е бил в лагер, брат му умира при много нелепи обстоятелства, като цяло е тежка за семейството тема, за която не желая да навлизам в подробности. Аз не се вълнувам силно от политика, но това не означава, че нямам мнение по по-важните въпроси. Той постоянно ме засяга на тази тема. Знам, че това разделение е всекидневно явление сред българския народ (и може би всякакво друго...) на леви, десни, бспари, гербаджии и не знам си още какви. Също така знам, че то си има причина. Но в случая става дума за семеен проблем. Неговото семейство има финансови възможности и той самия ми е казвал, че тези възможности до голяма степен се дължат на действията на някои от членовете на семейството му в услуга на партията. Той не желае да разбере, че за мен това е болна тема и вместо да запази мълчание, използва всеки удобен случа да ми казва, че не съм била квалифицирана и не знам каквото и да било. Мислите ли, че това е сериозна причина за раздяла :?:
Eva.Milova3
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Мар 2018, 18:09

Re: Проблем ли е, ако политическите ви пристрастия се различават (радикално)?

Мнениеот bonbon » 02 Мар 2018, 18:26

Дори и да нямат толкова богата история като вас, хората жестоко спорят за политика, да ги питаш защо. Ама и аз да не приказвам, че няколко пъти ми се е случвало да изпадам в бяс от брътвежите на близки мои хора :mrgreen: . Ама струва ли си за някакви мишоци да си разваляте връзката и рахата :wink:
bonbon
 
Мнения: 30
Регистриран на: 02 Мар 2018, 17:56

Re: Проблем ли е, ако политическите ви пристрастия се различават (радикално)?

Мнениеот rabotnata pchela » 04 Мар 2018, 10:34

з амен е проблем, убедените комунисти си остават такива, като гледам приятеля ти, намазал с дебелата филия от времето кога "всеки си вземаше" няма да му се промени мисленето. А ти, ако имаш добро отношение и връзка със семейството си, няма логика да търпиш подобни подмятания. Или трябва да не говорите на тази тема - което явно няма как да се случи при вас, или да се разделите, защото рано или късно тея подмятания ще те дразнят супер много. 100%.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53


Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта