Деминерализация на детски постоянен зъб

Деминерализация на детски постоянен зъб

Мнениеот wwwolfish » 19 Мар 2018, 17:11

Здраявейте,
Детето ми е на 8г. При профилактичен преглед се визуализира малка бяла точка (по-малка от 1 мм.) на постоянен горен кътник в дъното на сравнително дълбока фисура. Стоматолога обясни,че това е деминерализация на емайла и най-вероятни скоро там ще има кариес. Не ни предписа никакво лечение,каза да отидем пак на преглед след 6 месеца.

Няма ли някаква превантивна терапия ,която може да приложим, за да попречим в бъдеще да се образува кариес. Някаква паста или гел ,който да спомогне този участък от зъба да се реминелизира,но същевременно да не оказва влияние на останалите зъби. Предполагам основната съставка на такива пасти е флуорида, но знам,че не трябва да се прекалява с него. Ако има нещо такова ,само конкретния зъб ли да се третира или да се използва като обикновена паста за зъби в продължение на някакъв период?
В доста от детските пасти намирам съдържание на флуорид, но въпроса ми е по скоро към някаква терапевтична паста ( с по строги спецификации на употреба) ,а не обикновена за конвенционална зъбна хигиена.

Благодаря предварително!
wwwolfish
 
Мнения: 16
Регистриран на: 10 Май 2012, 13:20

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта